Υπόγεια διάβαση μεταμορφώθηκε σε πολύχρωμο, διαδραστικό μικρόκοσμο
Καλά Νέα

Υπόγεια διάβαση μεταμορφώθηκε σε πολύχρωμο, διαδραστικό μικρόκοσμο

Διαδραστικές εκπλήξεις, πολύχρωμες τοιχογραφίες και ευκαιρία για μία αναπάντεχη και ευχάριστη εμπειρία διασκέδασης θα έχουν όλοι οι περαστικοί της υπόγειας διάβασης στο ύψος του ΟΑΚΑ, στη Λεωφόρο Κηφισίας, ύστερα από πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ.

 

 

Σε συνεργασία με τον street artist b, η γκρίζα διάβαση μεταμορφώθηκε για χάρη των περαστικών για να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία που δίνει χρώμα, ζωηράδα και κέφι στην καθημερινότητα της πόλης. Οι τοίχοι γέμισαν χρώματα, σχέδια και επιγραφές neon, με φωτισμό που αντιδρά στην ανθρώπινη κίνηση μέσα στη διάβαση να ξαφνιάζει ευχάριστα τους διαβάτες και κουμπιά για σύνθεση μουσικής να αλλάζουν τη διάθεση τους.

 

 

Η δράση αυτή αποτελεί μια πνοή ζωντάνιας ανάμεσα στο γκρίζο της πόλης και μια προσπάθεια να προκληθούν θετικά συναισθήματα από απλά πράγματα που σκουντούν τον άνθρωπο της πόλης και του θυμίζουν να χαμογελά.

 

 

Ο street artist b. είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ξεχωρίζει για τη μοναδική του τεχνοτροπία, με τοιχογραφίες, έργα και εκθέσεις στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Πεκίνο, στο Τόκιο, στην Οσάκα, στο Ντουμπάι, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Πράσινο Ακρωτήριο. Ο καλλιτέχνης, του οποίου τα έργα απευθύνονται σε όλους, δημιουργεί πολύχρωμους κόσμους που ταιριάζουν απόλυτα με τη νέα όψη που ήθελε να δώσει ο ΟΠΑΠ στην πρώτη διαδραστική υπόγεια διάβαση πεζών.

 

 

«Το brief ήταν να φτιάξω κάτι που να απεικονίζει την πόλη από τη δική μου ματιά – πολύχρωμη, χαρούμενη, παιχνιδιάρικη», είπε σε συνέντευξή του. «Έτσι επιλέγω να βλέπω την πόλη. Η δουλειά μου ήταν πάντα αισιόδοξη, με πολύ χρώμα, απεικονίζει οικεία πράγματα και απευθύνεται σε όλο τον κόσμο».

 

 

Πολύς κόσμος ήταν εκείνος που σταματούσε και χαμογελούσε, ευχαριστώντας τον street artist, επειδή «άλλαξες αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».

 

 

Το πολύχρωμο έργο ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου 2019, με μία ειδική εκδήλωση με δώρα και εκπλήξεις για τον κόσμο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ