Ελληνίδα ακαδημαϊκός αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο William & Mary της Αμερικής
Καλά Νέα

Ελληνίδα ακαδημαϊκός αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο William & Mary της Αμερικής

H ακαδημαϊκός Δρ. Πέγκυ Αγγούρη θα αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου στο περίφημο αμερικανικό πανεπιστήμιο William & Mary. Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George Mason University, όπου επιβλέπει 4.000 φοιτητές, περίπου 700 εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό και διαχειρίζεται προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 80 εκατομμυρίων δολαρίων, θα αναλάβει καθήκοντα στη νέα της θέση την 1η Ιουλίου 2019.

H Δρ Αγγούρη, έλαβε το πτυχίο της από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το M.S. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Είναι επίσης διευθύντρια του Center for Earth Observing and Space Research στο Πανεπιστήμιο George Mason, ενώ ειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων, την τηλεπισκόπηση και τα γεωπεριβαλλοντικά συστήματα πληροφοριών.

 

Φωτογραφία: Alexis Glenn/Creative Services/George Mason University

 

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε η κ. Αγγούρη.

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνες της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 εκ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το National Science Foundation, τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency.

 

 

Με έτος ίδρυσης το 1693, το πανεπιστήμιο William & Mary που βρίσκεται στο Γουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στην ανακοίνωση της, η πρόεδρος του William & Mary, Κάθριν Ρόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».

 

 

Η θέση του αντιπροέδρου θέτει την Δρ. Αγγούρη ως την κορυφαία ακαδημαϊκή αξιωματούχο του Πανεπιστημίου και την καθιστά υπεύθυνη για την επίβλεψη των σχολών Arts & Sciences, Raymond A. Mason School of Business, William & Mary School of Education, William & Mary Law School, William & Mary School of Marine Science στο Virginia Institute of Marine Science και τις Βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ