Διπλός ελληνικός θρίαμβος στο τένις!
Καλά Νέα

Διπλός ελληνικός θρίαμβος στο τένις!

Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες του τένις πέτυχαν ένα σπουδαίο κατόρθωμα.Έγιναν το πρώτο ελληνικό δίδυμο που κερδίζει σε μια εβδομάδα δυο τίτλους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και το πρώτο του τρόπαιο στο χώμα, επικρατώντας του Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του Estoril Open με 2-0.

 

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 7-6(4) σετ του 33χρονου Ουρουγουανού, Νο.67 στο κόσμο και έγινε ο τρίτος μόλις τενίστας που κατακτά δύο τίτλους τη φετινή σεζόν(ο πρώτος του στη Μασσαλία), μετά τους Ρότζερ Φέντερερ και Ντόμινικ Τιμ.

 

 

«Ελπίζω να απολαύσατε τον τελικό Είχε πάρα πολύ καλές συνθήκες σήμερα. Δεν είχε τόσο αέρα. Το επίπεδο τένις ήταν πολύ καλό. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς. Χωρίς τους χορηγούς δε θα υπήρχαν αυτά τα τουρνουά.» τόνισε ο Τσιτσιπάς λίγο πριν την απονομή.

Με την πορεία του στην Πορτογαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ανεβαίνει και στο Νο.4 της φετινής βαθμολογίας (Race) που οδηγεί στο ATP Finals!

 

 

Τεράστια επιτυχία και για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Γιοχάνα Κόντα στον τελικό του τουρνουά του Ραμπάτ στο Μαρόκο. Παρότι έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο, κατάφερε να λυγίσει την 27χρονη Βρετανίδα, Νο.47 στον κόσμο, με 2-6, 6-4, 6-1 σετ μετά από μια μάχη διάρκειας δύο ωρών.

 

 

«Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένη από το επίπεδο του τουρνουά, γι’ αυτό ευχαριστώ τους πάντες. Είναι βέβαιο πως χωρίς τον προπονητή μου δε θα κατακτούσα αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι εδώ μαζί μου και μου έδωσε έξτρα ενέργεια. Ευχαριστώ και τους Έλληνες που ήρθαν εδώ. Σας ευχαριστώ για όλα, το χθεσινό φαγητό ήταν το κλειδί για σήμερα. Ήταν ευχαρίστηση και χαρά μου να παίζω εδώ μπροστά σας», ήταν τα λόγια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας λίγο μετά τον πρώτο τίτλο της.

 

 

Ήταν το πρώτο τρόπαιο για Ελληνίδα τενίστρια μετά τη Λένα Δανιηλίδου το 2008 στο Χόμπαρτ. Η κατάκτηση του πρώτου τουρνουά της καριέρας της, στο Ραμπάτ, εκτόξευσε τη Μαρία Σάκκαρη στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης. Η 23χρονη πρωταθλήτρια σκαρφάλωσε στο νούμερο 39 με 1.367 βαθμούς.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ