Νέα διάκριση για το Γιάννη Σμαραγδή
Καλά Νέα

Νέα διάκριση για το Γιάννη Σμαραγδή

Ο “Ελληνας σκηνοθέτης  Γιάννης Σμαραγδής δεν χρειαζεται συστάσεις. Είναι ένας σκηνοθέτης που έχει υπογράψει μεγάλες διεθνείς παραγωγές, γεμάτες Ελλάδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ταινίες » El Greco» αλλά και την πιο πρόσφατη » Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»;

Εκτίμηση για το πρόσωπό του, δεν τρέφουν μόνο οι Έλληνες αλλά και Διεθνείς Φορείς καθώς και Επιστημονικά Ινστιτούτα.

Έχει τιμηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, για την μεγάλη του προσφορά στον κινηματογράφο.

Μια από τις τελευταίες του διακρίσεις, ήρθε πριν από ένα μηνα, όταν τον έχρισαν ομόφωνα, Υπεύθυνο Κινηματογράφου και Θεάτρου και επικαφελής όλων των επιστημονικών μελετών του τμήματος από το Διεθνές ινστιτούτο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών με έδρα τη Ρώμη.

Παράλληλα, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης είναι μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca. Είναι ένα από τα περισσότερα όργανα των Βραβείων και σε αυτά μετέχουν πολλές και σημαντικές προσωπικότητες απ΄ όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία διοργανώνονται κάθε Νοέμβριο στο Βατικανό.

To 2008 ο Γιάννης Σμαραγδής είχε διακριθεί από τον ανωτέρω θεσμικό φορέα λαμβάνοντας το Διεθνές Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία “El Greco”.

Το Δελτίο Τύπου της Γραμματείας των G. Sciacca αναφέρει

«Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του Έλληνα Σκηνοθέτη στην Επιτροπή Προεδρίας. Τιμά με την χαρισματική προσωπικότητά του την πατρίδα του, αλλά και την τέχνη του Κινηματογράφου. Του ευχόμαστε καλή πλεύση στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς των Βραβείων».

 Πηγή: enikos.gr
Δείτε το προφίλ του κ. Σμαραγδή στο ellines.com εδώ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ