Ο πρώτος Έλληνας που τρέχει στο European Le Mans Series
Καλά Νέα

Ο πρώτος Έλληνας που τρέχει στο European Le Mans Series

Το European Le Mans Series είναι η σειρά αγώνων αντοχής που διεξάγεται σε διάσημες πίστες, γνωστές από τα Grand Prix της Formula 1, με αγωνιστικά αυτοκίνητα πίστας τύπου LMP3. Ο Ανδρέας Λασκαράτος είναι ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η οποία είναι και το εισιτήριο για το 24ωρο Le Mans.

 

 

Η έναρξη του πρωταθλήματος γίνεται στη Γαλλία και το Circuit Paul Ricard, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Συνολικά το πρωτάθλημα περιλαμβάνει 6 αγώνες και υπάρχουν δύο κατηγορίες νικητών: οδηγοί – πληρώματα και ομάδες. Ο τελευταίος αγώνας θα γίνει τον Οκτώβριο του 2019 στην Πορτογαλία.  

 

 

Ο Ανδρέας Λασκαράτος είναι μέλος της ομάδας 360 Racing, η οποία έχει έδρα την πίστα Silverstone στην Αγγλία και για πρώτη φορά φέτος θα πάρει μέρος με δύο πληρώματα. Συναθλητές του είναι οι James Winslow από τη Μεγάλη Βρετανία και John Corbett από την Αυστραλία.

 

 

Στον τελευταίο αγώνα που έτρεξαν ως πλήρωμα, τον Νοέμβριο του 2018 στην πίστα Estoril στην Πορτογαλία, κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη, οπότε η αγγλική ομάδα ελπίζει πολλά για εκείνους.

 

 

Η προετοιμασία του Έλληνα πρωταθλητή έχει αρχίσει εδώ και καιρό και περιλαμβάνει εκτός από οδήγηση σε πίστες, προπόνηση φυσικής κατάστασης και προπόνηση σε ειδικό προσομοιωτή. Ο μεγάλος στόχος του κ. Λασκαράτου είναι η συμμετοχή στο 24ωρο αγώνα του Le Mans με LMP2 και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα για αυτό το σκοπό. Στα μελλοντικά σχέδιά του είναι και η συμμετοχή στο Asian Le Mans Series με τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου.

 

 

O Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, από το 2010. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό το 1996 με καρτ, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με την υποστήριξη της πίστας Speed Park στην Αθήνα και της ομάδας Ray Motorsport του Γιάννη Αντωνιάδη, ο οποίος είναι ο προπονητής του από την ηλικία των 13 ετών. Συνεχίζει το καρτ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ενώ για αρκετά χρόνια οδήγησε και ταχύτερα μονοθέσια τύπου Formula.

 

 

Σταμάτησε να οδηγεί για περίπου τέσσερα χρόνια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά επέστρεψε στις πίστες τον Σεπτέμβριο του 2017 με την κατηγορία LMP3, έτρεξε στην πίστα Spa του Βελγίου και κέρδισε τον αγώνα με την ομάδα Simpson.

 

 

Η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος European Le Mans Series λαμβάνει πρόσκληση για να πάρει μέρος στο διασημότερο και πιο σημαντικό 24ωρο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Le Mans, που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη διάσημη πίστα La Sarthe της Γαλλίας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ