Ομογενής αστυνομικός υποψήφιος Αυστραλός της Χρονιάς
Καλά Νέα

Ομογενής αστυνομικός υποψήφιος Αυστραλός της Χρονιάς

Ένας ομογενής είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς», με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Αυστραλίας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Δημήτριο Μπέλλο που, εκτός των άλλων, είχε συμβάλει καθοριστικά στη σωτηρία συμπολιτών του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες στην πολιτεία του Κουΐνσλαντ.

Ο Αυστραλός της Χρονιάς θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το βράδυ αλλά ήδη ο κ. Μπέλλος, ως ένας από τους υποψηφίους, βρίσκεται στη Καμπέρα όπου έγινε δεκτός από τη Γενική Κυβερνήτη, την πρωθυπουργό κ.α.

Επίσης, το Σάββατο θα ανακοινωθούν τα ονόματα Αυστραλών που θα λάβουν διακρίσεις με την ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας και ανάμεσά τους θα είναι και αρκετοί ομογενείς.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως πέντε ομογενείς επέλεξε η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ως «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας», προκειμένου να προωθήσουν στην αυστραλιανή κοινωνία τις εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν την Ημέρα της Αυστραλίας, στις 26 Ιανουαρίου.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στο να πείσουν τους κατοίκους της Αυστραλίας, από όπου και να προέρχονται, να ζουν αρμονικά και να είναι ενταγμένοι στην ευρύτερη αυστραλιανή πολυπολιτισμική κοινωνία.

Στη Βικτώρια, οι ομογενείς που ανακηρύχθηκαν «Πρεσβευτές της Ημέρας της Αυστραλίας» είναι η σοπράνο Στέλλα Αξαρλή, ο επιχειρηματίας Νικ Θεοδόσης, ο εκφωνητής ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤΕΝ, Γιώργος Ντονικιάν, ο πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Φροντίδα», Σάκης Ζαφειρόπουλος και ο γενικός διευθυντής της «Φροντίδας», Γιώργος Λεκάκης.

Τέλος, κοντά δέκα χιλιάδες ομογενείς τίμησαν την Ημέρα της Αυστραλίας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Ηλικιωμένων σε συνεργασία με τον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό 3ΧΥ παραθαλάσσιο πάρκο Mornington Peninsula, έξω από τη Μελβούρνη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ