Ελληνίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια πήρε την υποτροφία Hubble της NASA
Καλά Νέα

Ελληνίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια πήρε την υποτροφία Hubble της NASA

Η Δρ. Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου βρίσκεται ανάμεσα στους 24 νέους επιστήμονες που επέλεξε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) για να χορηγήσει υποτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Hubble Fellowship Program (NHFP).

Το πρόγραμμα ενισχύει, έως τρία χρόνια, ερευνητές προκειμένου να διεξάγουν ανεξάρτητη μεταδιδακτορική έρευνα σε θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, στο πεδίο της θεωρίας, της παρατήρησης, του πειραματισμού ή της ανάπτυξης νέων οργάνων. 

 

 

Οι νέοι υπότροφοι θα αρχίσουν την έρευνα τους το φθινόπωρο του 2019 στο πανεπιστήμιο ή στο ερευνητικό τους κέντρο στις ΗΠΑ.

Η Δρ. Πανοπούλου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου προσέγγισης για την μελέτη του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας μέσω παρατηρήσεων σε μεσοαστρικά νέφη.

 

 

Η Ελληνίδα ερευνήτρια πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2017, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κώστα Τάσση και σήμερα διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Αστρονομίας του Caltech στην ομάδα του καθηγητή Τόνι Ρέντχεντ, εστιάζοντας κυρίως στα μαγνητικά πεδία και στην αστροφυσική της μεσοαστρικής ύλης.

Το 2017, ως νέα διδάκτορας, της είχε απονεμηθεί το Βραβείο Νέου Ερευνητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ