Ο νέος Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Αμερικής
Καλά Νέα

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Αμερικής

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, τοποθέτησε στην θέση του επικεφαλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, τον Έλληνoαμερικανό Μιχάλη Κράτσιο. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την Προεδρία Τραμπ, που οι ΗΠΑ θα έχουν έναν Chief Technology Officer.

Ο Μιχάλης Κράτσιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008 με δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες και εξειδίκευση στην αμερικανική πολιτική. Επίσης έχει πτυχία στην Πολιτική Οικονομία και τις Ελληνικές Σπουδές. Έχει πραγματοποιήσει έρευνα πάνω στο αντικείμενο της πολιτικής, των εκλογών και των λεπτομερειών μιας διαδικασίας ψηφοφορίας.

 

 

Ο 32χρονος έχει αξιοπρόσεκτη θητεία στον επιχειρηματικό και επενδυτικό χώρο της Αμερικής. Ήταν διευθυντής των οικονομικών στην Clarium Capital Management, η οποία επίσης ίδρυσε την Thiel, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της Barclay Capital.

Έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Thiel Capital πριν συμμετάσχει στην ομάδα μετάβασης στην εξουσία του Τραμπ, το 2016.

 

 

Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της Αμερικής, ο Μιχάλης Κράτσιος συνέχισε να εργάζεται σε επενδυτικούς οίκους, αλλά παράλληλα διορίστηκε αναπληρωτής Chief Technology Officer της χώρας.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θα διασφαλίσουν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella σχολιάζοντας τον διορισμό του Μιχάλη Κράτσιου και του απέδωσε τα εύσημα για την ενίσχυση της ηγεσίας της Αμερικής σε τεχνολογίες όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ