Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει τη νέα του ταινία
Καλά Νέα

Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει τη νέα του ταινία

Λίγες μέρες μετά την 91η τελετή απονομής των Όσκαρ και το χρυσό αγαλματίδιο που κατέκτησε η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite», του Γιώργου Λάνθιμου, ο Έλληνας σκηνοθέτης δουλεύει ήδη πάνω στο καινούργιο κινηματογραφικό project του.

Σύμφωνα με ξένα Μ.Μ.Ε,  ο Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει τη σινε-διασκευή του μυθιστορήματος «Pop. 1280». Η νέα ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιμ Τόμσον («The Killer Inside Me», «Savage Night» και «A Hell of a Woman»), το οποίο κυκλοφόρησε το 1964.

Το «Pop. 1280» διηγείται την ιστορία ενός σερίφη μιας μικρής πόλης, με πληθυσμό 1280 ανθρώπων, όπου πίσω από τον απλοϊκό και συντηρητικό χαρακτήρα του κρύβει μια πολύ άγρια συμπεριφορά, ενώ φτάνει ως το φόνο προκειμένου να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία.

 

 

Το «Pop. 1280» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και το 1981, με το όνομα «Coup de Torchon» σε σκηνοθεσία Μπερτράντ Ταβερνιέρ. Η εν λόγω διασκευή προτάθηκε για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Τα Αμερικανικά media σημειώνουν ότι το πρότζεκτ θεωρείται υψηλής προτεραιότητας, γιατί ο Έλληνας δημιουργός είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα στο Χόλιγουντ, ειδικά μετά τις 10 υποψηφιότητες και το 1 κερδισμένο Oscar.

 

 

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά αγγλόφωνη ταινία του Λάνθιμου, μετά τις «The Lobster», «The Killing of a Sacred Deer» και «The Favourite». Την παραγωγή του «Pop. 1280» αναλαμβάνουν ο Λάνθιμος, η εταιρεία Imperative Entertainment Element Pictures και Discovery Productions.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ