Ο Ψαραντώνης στα Ελληνικά Φεστιβάλ Σίδνεϊ και Μελβούρνης
Καλά Νέα

Ο Ψαραντώνης στα Ελληνικά Φεστιβάλ Σίδνεϊ και Μελβούρνης

Ο Ψαραντώνης εκτός από το φεστιβάλ Womadelaide της Αδελαίδας θα εμφανιστεί τόσο στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ όσο και στο Φεστιβάλ Αντίποδες της Μελβούρνης το Μάρτιο.

Τον Ιανουάριο του 2009, ο Ψαραντώνης έδωσε αξέχαστες παραστάσεις στο All Tomorrow’s Parties Festival (ATP) της Αυστραλίας, που επιμελήθηκε ο Nick Cave & The Bad Seeds και που έγιναν στο Cockatoo Island του Σίδνεϊ και Mt Buller στη Βικτώρια.

«Η παρουσίαση της Ellis, καλλιτεχνικής μούσας του Cave και της Bad Seed, δεν φάνηκε και τόσο πολύ όσο ο παίκτης της ελληνικής λύρας Ψαραντώνης, που παρά την περιορισμένη προηγούμενη εμπειρία του, ξεσήκωσε το κοινό σ” ένα ξέφρενο χορό στη μικρή σκηνή» αναφέρθηκε στην κριτική του «ATP, Mt.Buller».

«Ο Ψαραντώνης είναι ένας θρύλος της ελληνικής μουσικής που κατέχει τη λύρα, ένα παραδοσιακό μουσικό Κρητικό λαϊκό όργανο. Συνοδευόμενος από το γιο του, Γιώργο Ξυλούρη, επίσης παίκτη της λύρας και τον Jim White (Dirty Three) στα τύμπανα, έδωσαν μια ανάσα φρέσκου αέρα στον φορτισμένο από ηλεκτρική ενέργεια χώρο. Το κλίμα ήταν διαφορετικό και το πλήθος χειροκροτούσε όρθιο για την επιδεξιότητα στα όργανα και στο τραγούδι τους. Ήταν μια μουσική πανδαισία για πολλούς από τους θεατές που πήγαν για να τον ακούσουν» αναφέρθηκε στην κριτική του «ATP, Sydney».

Ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Jim White θα ψυχαγωγήσουν και πάλι για το αυστραλιανό κοινό με παραστάσεις στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Castlemaine, εκτός από τις παραστάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο Womadelaide και στο Meredith’s Golden Plains Festival.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ