Ο νικητής του βραβείου Σεζάρ για το Καλύτερο Μοντάζ
Καλά Νέα

Ο νικητής του βραβείου Σεζάρ για το Καλύτερο Μοντάζ

Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός κέρδισε το βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Μοντάζ για την ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, στη τελετή απονομής των «γαλλικών Όσκαρ» που έγινε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Παρίσι.

Ήταν η πρώτη υποψηφιότητα του κ. Λαμπρινού για Σεζάρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί και στο  παρελθόν με τον Ξαβιέ Λεγκράν και στη μικρού μήκους ταινία «Avant que de Tout Perdre», η οποία είχε συμπεριληφθεί στις υποψήφιες για Όσκαρ και είχε αποσπάσει το βραβείο Σεζάρ το 2014. Επίσης, ο Γιώργος Λαμπρινός είχε κερδίσει το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Κούτρα και στις δύο ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το «Erotica, Exotica, Etc.» και το «Obscuro Barroco».

 

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, αφού κατάφερε να κερδίσει και τα περισσότερα και μεγαλύτερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Το Σεζάρ Σκηνοθεσίας κέρδισε ο Ζακ Οντιάρ για τη δουλειά του στο «The Brothers Sisters», το οποίο είναι το τρίτο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Αλεξ Λουτζ κέρδισε το Σεζάρ Καλύτερου Άνδρα Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Guy», της οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ