O Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο
Καλά Νέα

O Νίκος Καζαντζάκης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με στόχο την ευρύτερη προβολή του έργου του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή γιορτάζει τα 25χρονά από την ίδρυσή της με πολλές εκδηλώσεις, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σε 116 χώρες του κόσμου.

Σε εκατοντάδες ανέρχονται οι εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει στα 25 χρόνια η ΔΕΦΚΝ, ενώ παράλληλα εκδίδει την εξαμηνιαία επιθεώρηση “Le Regard cretoi” (Κρητική ματιά). Το έργο της Εταιρείας, ένας άθλος από μόνο του, θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, το Μάιο στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο “25 χρόνια αφοσίωσης στο έργο του Καζαντζάκη”. Η έκθεση, σε εννέα ενότητες, θα παρουσιάζει τη δράση της ΔΕΦΝΚ (συνέδρια, ημερίδες και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε ξένα πανεπιστήμια, παρουσιάσεις, δημοσιεύματα, ταξίδια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη).

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 η ΔΕΦΚΝ διοργανώνει σειρά συνεδρίων, μεταξύ αυτών στη Σεούλ, στη Ν. Κορέα, όπου έχουν μεταφραστεί τα άπαντα του Καζαντζάκη, στο Πεκίνο και στη Σαγκάη, στην Κίνα, όπως και πολλές εκδηλώσεις (Αρμενία, Παλαιστίνη, Χιλή, Ουρουγουάη, Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό και σε χώρες της Ευρώπης). Επίσης, η ΔΕΦΝΚ θα λάβει μέρος στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνουν το Φεβρουάριο στο Λονδίνο, οι εκδόσεις “Καζαντζάκη”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ