Ο Έλληνας οικονομικός αναλυτής στη λίστα του Forbes “30 Under 30”
Καλά Νέα

Ο Έλληνας οικονομικός αναλυτής στη λίστα του Forbes “30 Under 30”

Το όνομα ενός Έλληνα, του Βαγγέλη Ανδρικόπουλου, φιγουράρει στη λίστα του Forbes “30 Under 30” – Ευρώπη – Χρηματοοικονομικά 2019.

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος είναι ένας από τους 30 νέους κάτω των 30 ετών που ξεχώρισε το έγκριτο περιοδικό Forbes για τις επιδόσεις του στον τομέα των Οικονομικών. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά, και πτυχιούχος Bachelor του University of Westminster. Το 2013 ξεκίνησε να κατασκευάζει τεχνολογικές startups.

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος είναι από την Αθήνα, σήμερα ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως αναλυτής στην εταιρία τεχνολογίας Outlier Ventures, μια πλατφόρμα Venture Capital η οποία επενδύει και χτίζει το web 3.0, δραστηριοποιείται στους τομείς του blockchain technology, της τεχνητής νοημοσύνης και του «internet of things», ενώ ο ίδιος δηλώνει «παθολογικά περίεργος».   

 

 

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος έχει εργαστεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το βιογραφικό του, και σε εταιρείες όπως η Virgin, στην οποία κατείχε τη θέση του Virgin Startup Mentor. Η φετινή λίστα του Forbes περιλαμβάνει 300 νέους κάτω των 30 ετών σε δέκα κατηγορίες. «Μπορεί να είναι νέοι, αλλά ξεχωρίζουν», αναφέρει το Forbes.       

Η ετήσια λίστα “30 Under 30 Europe” περιλαμβάνει 300 νέους σε μια ποικιλία κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας, των οικονομικών και της τεχνολογίας, που φέτος προέρχονται από 34 ευρωπαϊκές χώρες και άλλες 22 χώρες εκτός της Ευρώπης.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Τέχνη και Πολιτισμός, Χρηματοοικονομικά, ΜΜΕ και Μάρκετινγκ, Επιστήμη και Υγεία, Επιχειρηματίες του Κοινωνικού Τομέα, Αθλητισμός και Παιχνίδια, Τεχνολογία, Λιανικές Πωλήσεις και Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Μεταποίηση και Βιομηχανία και Ψυχαγωγία.

Οι δημοσιογράφοι του Forbes εξέτασαν χιλιάδες υποψηφίους και ζήτησαν από τους ειδικούς να καταρτίσουν τον κατάλογο και να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέλος, είτε πρόκειται για κορυφαίο μουσικό είτε για ιδρυτή εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ηγέτης της βιομηχανίας του. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως σημειώνει το Forbes, είναι μια συλλογή από γενναίους νέους με διάθεση να αναλάβουν ρίσκα που φέρνουν νέες ιδέες στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ