Κατέκτησε την τρίτη θέση στο European Young Chef 2018
Καλά Νέα

Κατέκτησε την τρίτη θέση στο European Young Chef 2018

Την 3η θέση κατέλαβε ο νεαρός σεφ από τη Μύκονο, Αντώνης Δημοβασίλης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του European Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους.

Την 1η θέση και τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2018 κατέκτησε o Chef Andreas Bjerring από τη Δανία, τη 2η θέση κατέκτησε η Chef Andriuc Andra από τη Ρουμανία και την 3η θέση ο Chef Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο.

Το European Young Chef Award είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT) σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικών τεχνών στις Περιφέρειες Γαστρονομίας.

 

 

Οργανώνεται ως διήμερη εκδήλωση και συγκεντρώνει φιναλίστ από περιφερειακούς διαγωνισμούς από όλη την Ευρώπη για να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις σχετικά με τα παραδοσιακά πιάτα και τα τοπικά προϊόντα διατροφής από τις περιοχές τους και, στη συνέχεια, να ανταγωνιστούν προτείνοντας την καινοτόμο ερμηνεία τους για παραδοσιακές συνταγές, ενώ κρίνονται από σεφ και διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Το βραβείο αποσκοπεί στην προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, στην υπογράμμιση των βιώσιμων καλλιεργειών τροφίμων και στη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών σεφ για τις περιοχές και για τα τοπικά προϊόντα διατροφής.

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη στον διαγωνισμό «European Young Chef 2018» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

 

 

Ο Αντώνης Δημοβασίλης, που εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο με την κατεύθυνση του executive chef, Άκη Αμυρά, και την επίβλεψη του master chef, Χρήστου Αθανασιάδη, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον» (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).

Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Να υπενθυμίσουμε ότι o Αντώνης Δημοβασίλης είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στη Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, Νίκου Χριστοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά πως «Είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχώς αποδεικνύει πως στοχεύει ψηλά. Στη ζωή είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να τους υπηρετούμε, εργαζόμενοι σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τον Αντώνη Δημοβασίλη που εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας και διακρίθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα σε ταλαντούχους εκπροσώπους των έτερων γαστρονομικών περιφερειών της Ευρώπης

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να προβάλει τα νησιά μας ως παγκόσμιους τουριστικού προορισμούς και μέσα από τον γαστρονομικό της πλούτο και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα της ανθρώπους με αγάπη για τη δουλειά τους όπως ο Αντώνης Δημοβασίλης».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ