Η παγκόσμια κοινότητα του Singularity University έρχεται στην Ελλάδα
Καλά Νέα

Η παγκόσμια κοινότητα του Singularity University έρχεται στην Ελλάδα

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, διαδύκτιο των πραγμάτων, ενέργεια και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Singularity Greece Summit που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η SingularityU Greece Summit 2018 θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες αιχμής της εποχής μας, που σύντομα θα αλλάξουν δραματικά την καθημερινότητά μας, να ακούσουν και να συνομιλήσουν με παγκοσμίου φήμης ομιλητές και να γνωρίσουν αυτούς που βρίσκονται στις επάλξεις της τεχνολογικής επανάστασης,: τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δημιουργούν σήμερα τις τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο του αύριο.

 

 

Μεταξύ των δώδεκα παγκόσμιου βεληνεκούς ομιλητών, βρισκεται και ο Πίτερ Διαμαντής, που μέσω videolink από τη Silicon Valley, είπε «Η Ελλάδα χρειάζεται έναν δυναμικό βηματισμό ώστε να ξαναμπεί στον χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Θα χαρώ να σας δώ όλους τον Νοέμβριο στο Singularity Summit στην Αθήνα, ώστε  δημιουργήσουμε θετική επίδραση -όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια».

Το Singularity University ιδρύθηκε το 2009 από τον Δρ Πίτερ Διαμαντής και τον Ρέι Κουρτσβάιλ με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης και της καινοτομίας παγκοσμίως. Στόχος είναι να αναπτυχθούν και/ή χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες των οποίων η εφαρμογή επιφέρει εκθετικά αποτελέσματα και έτσι να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, χτίζοντας ένα εύρωστο μέλλον για όλους.

 

 

Δέκα χρόνια αργότερα, το SingularityU έχει μεγαλώσει και πλέον αποτελεί μία πολυπληθή διεθνή κοινότητα με παρουσία σε περισσότερες από 110 χώρες, στις οποίες συνεργάζεται με επιχειρηματίες, εταιρείες, αναπτυξιακούς οργανισμούς, κυβερνήσεις, επενδυτές και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το SingularityU είναι βαθιά προσηλωμένο αφενός στην εύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις παγκόσμιες προκλήσεις του σήμερα και, αφετέρου, στην παρακίνηση ηγετικών μορφών ώστε να χρησιμοποιήσουν αυτές τις «εκθετικές τεχνολογίες» για να αλλάξουν τις ζωές δισεκατομμυρίων ανά την υφήλιο.

Στόχος του Singularity Greece Summit, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των startups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ