Ανεβαίνει στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής για καλό σκοπό
Καλά Νέα

Ανεβαίνει στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής για καλό σκοπό

Μια τολμηρή απόφαση πήρε ο γιατρός Στέφανος Τσάλλας που θέλησε να ανέβει μέχρι το Κιλιμάντζαρο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Ο 32χρονος χειρουργός με την πλούσια εθελοντική δράση, αυτή τη φορά σκέφτηκε να ανέβει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο, στα 5.895 μέτρα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για την αποστολή του στη Τανζανία να διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Εκτός από μια φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράση, πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αφού ο Έλληνας γιατρός εξηγεί ότι διάλεξε την Πρωτοχρονιά ώστε να υποδεχθεί το νέο έτος μακριά από το σπίτι, την οικογένεια και τους φίλους του, όπως οι πρόσφυγες της Λέσβου και άλλοι που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη της Γης.

Ο Στέφανος Τσάλλας που καλείται να ανέβει στα 5.895 μέτρα και σε θερμοκρασία που αγγίζει τους -20οC, ενημερώνει ότι η πλατφόρμα, όπου μπορεί κάποιος να προσφέρει χρήματα, λειτουργεί ήδη μέσω της ιστοσελίδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και θα βρίσκεται στον «αέρα» μέχρι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθειά του στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής.

 

 

Ο Στέφανος χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την αποστολή και την ανάβασή του, ενώ προς το παρόν, μέσω της πλατφόρμας (crowdfunding.msf.gr) έχουν συγκεντρωθεί 1.290 ευρώ από 38 δωρητές με τον στόχο να είναι τα 12.000 ευρώ. Με κάθε δωρεά ο δωρητής παραλαμβάνει και το αντίστοιχο αναμνηστικό δώρο από την οργανισμός «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».  

Ποιος είναι ο Στέφανος Τσάλλας

Ο Στέφανος Τσάλλας σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακό στην πλαστική χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα άρχισε να εργάζεται πάνω στην Πλαστική Χειρουργική στο Λονδίνο.

Μετά από 4 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Έλληνας Γιατρός αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να επιστρέψει από το Λονδίνο στην Ελλάδα για να πάει στη Λέσβο και να βοηθήσει τους πρόσφυγες και να συνεισφέρει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

 

 

Στον καταυλισμό της Λέσβου, έζησε συγκινητικές εμπειρίες που του άλλαξαν τον τρόπο που βλέπει την ζωή. Έζησε από κοντά φρικτές εικόνες με ανθρώπους που διαβιούν σε εξαθλιωμένες συνθήκες οι οποίοι παλεύουν για μια μερίδα για φαγητό.

Ο Στέφανος Τσάλλας όντας ευαισθητοποιημένος από τις σκηνές που αντίκρισε θέλησε να πάρει τη πρωτοβουλία και να ανέβει στη κορυφή του υψηλότερου βουνού της Αφρικής για να βοηθήσει με έναν συμβολικό τρόπο τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ