Η πρώτη υποθαλάσσια γκαλερί στον κόσμο
Καλά Νέα

Η πρώτη υποθαλάσσια γκαλερί στον κόσμο

 

Ένα «ατμοσφαιρικό» υποθαλάσσιο σπήλαιο στα ανοιχτά της Αμοργού θα φιλοξενήσει μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας, τριών συλλογών με δεκάδες υποθαλάσσιες τοποθεσίες του Αιγαίου Πελάγους, από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη, Στέφανο Κόντο, από το 2013 έως και το 2018. Σε βάθος 7-17 μέτρων, η τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης συναντά την τέχνη της φωτογραφίας σε ένα πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός με θέμα τον ελληνικό βυθό από τις 19 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Το Underwater Gallery είναι η πρώτη έκθεση φωτογραφίας παγκοσμίως στην οποία η λήψη των φωτογραφιών καθώς και η εγκατάσταση των εκθεμάτων και της τεχνικής υποδομής έγινε αποκλειστικά με την τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης με άπνοια. Για να καταστεί δυνατή η έκθεση των φωτογραφιών σε συνθήκες ανοικτής θάλασσας επιστρατεύθηκε μια ειδική τεχνική εκτύπωσης, σε αλουμίνιο, ενώ για τον φωτισμό τους θα χρησιμοποιηθούν ειδικά φωτιστικά σώματα υψηλής έντασης.

 

 

Ο χώρος της έκθεσης έχει ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινο και  μπορούμε να την επισκεφτούν με ελευθερη όσο και με αυτόνομη κατάδυση. Για όσους το επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα μαθήματος και συνοδείας στην έκθεση από το Amorgos Diving Center. Για τους επισκέπτες της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία της Αμοργού με ειδικές τιμές.

Το Underwater Gallery πραγματοποιείται παράλληλα με το πρόγραμμα του Authentic Big Blue, του διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμοργό και, κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, στις 20 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες αθλητές του Authentic Big Blue μαζί με τα μέλη της ομάδας τους θα επισκεφθούν το σπήλαιο. Στις 21 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί για το κοινό νυχτερινή κατάδυση και επίσκεψη στον χώρο των υποβρυχίων εκθεμάτων, στο φωτισμένο σπήλαιο.

 

 

Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού &  Ναυτιλίας και υποστηρίζεται χορηγικά από τους Chromaluxe, big blue dive lights, meister specialized diving gear και τα Technohull ribs.

Το Underwater Gallery αποτελεί την εξέλιξη της έκθεσης «Greece underwater – on a single breath» που είχε φιλοξενηθεί το 2015 στο Ευγενίδειο Πλανητάριο και αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα έκθεση στην ιστορία του ιδρύματος, προσελκύοντας περισσότερους από 30.000 επισκέπτες.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ