Το έκτο καλύτερο του κόσμου
Καλά Νέα

Το έκτο καλύτερο του κόσμου

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποθεώνεται από ξένα μέσα και τουριστικές μηχανές αναζήτησης για άλλη μια φορά σε μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ψηφίστηκε ως το έκτο καλύτερο μουσείο του κόσμου και ως το τέταρτο καλύτερο μουσείο στην Ευρώπη από το κοινό του TripAdvisor στα ετήσια βραβεία Travellers που διοργανώνει η δημοφιλής πλατφόρμα. Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα εξέτασε τα κορυφαία 25 μουσεία στις Η.Π.Α. και τα 25 κορυφαία στον κόσμο βάσει ταξιδιωτικών κριτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα Traveller’s Choice Awards, έναν θεσμό που έχει καθιερώσει η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Tripadvisor, το Μουσείο της Ακρόπολης κατέχει μια περίοπτη θέση στα έξι καλύτερα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο, με την κατάταξη να έχει προκύψει από τις προτιμήσεις των εκατομμυρίων ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ανά τον πλανήτη.

 

 

Οι νικητές αναδείχτηκαν βάσει αλγορίθμου που αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από μουσεία σε όλο τον κόσμο που συλλέχθηκαν μέσα σε 12 μήνες από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor.

Το Μουσείο, επίσης, έχει μια πολύ καλή θέση ανάμεσα στα Μουσεία της Ευρώπης, καθώς αναδείχθηκε το τέταρτο καλύτερο και πιο ενδιαφέρον στη Γηραιά Ήπειρο.

 

 

«Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και οι θησαυροί που φιλοξενεί. Ένας διάδρομος με διαφανές, γυάλινο δάπεδο αποκαλύπτει τα ερείπια που φέρνουν στο φως οι τρέχουσες ανασκαφές», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους επισκέπτες που έχει αναρτήσει σχόλιό του στην πλατφόρμα.

Σχεδιασμένο από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Μπέρναρντ Τσουμί σε συνεργασία με τον Μιχάλη Φωτιάδη και τους συνεργάτες αρχιτέκτονες στην Αθήνα, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι μία από τις καλύτερα σύγχρονα οικοδομήματα της πόλης των Αθηνών.

 

 

Την πρώτη τριάδα των καλύτερων μουσείων παγκοσμίως για το 2018 καλύπτουν το συναρπαστικό Musée d’Orsay στο Παρίσι, το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο 9/11 της Νέας Υόρκης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνη.

Τα 10 κορυφαία μουσεία παγκοσμίως σύμφωνα με το Tripadvisor είναι

1. Musée d’Orsay – Παρίσι, Γαλλία
2. Το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο 9/11 – Νέα Υόρκη,
3. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – Νέα Υόρκη,
4. Το Βρετανικό Μουσείο – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Εθνικό Μουσείο Prado – Μαδρίτη, Ισπανία
6. Μουσείο Ακρόπολης – Αθήνα, Ελλάδα
7. Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι, Γαλλία
8. Εθνικό Μουσείο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου – Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα
9. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας – Πόλη του Μεξικού
10. Μουσείο πολέμου – Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ

 

 

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται μια ακόμα κατηγορία, η οποία αναφέρεται στα ελληνικά Μουσεία που έκαναν την καλύτερη εντύπωση στους ταξιδιώτες που τα επισκέφθηκαν μέσα στους προηγούμενους μήνες. Το Μουσείο της Ακρόπολης καταλαμβάνει σε αυτή τη λίστα την πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στην τρίτη το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο στην Αθήνα.

Οι επισκέπτες ανέδειξαν, ακόμα, σε πολύ καλή θέση το μουσείο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα Χανιά, το Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων, αλλά και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα, συνοδεύοντας τις επιλογές τους και με αξιοσημείωτες παρατηρήσεις.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα στα Ιωάννινα, ενώ το μουσείο των Δελφών, που θα περιμένει κανείς να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις, είναι μόλις στη δέκατη θέση.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ