Χρυσό στην πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση
Καλά Νέα

Χρυσό στην πρώτη του συμμετοχή σε κορυφαία διοργάνωση

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου και έφτασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Εφήβων κατάκτησε την κορυφή της Ευρώπης μόλις με την πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια κορυφαία διοργάνωση.

Ξεκίνησε τον αγώνα με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αθλητής τού Γιώργου Πομάκσι στο πέμπτο άλμα, κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και σημείωσε άλμα 8,25 μ., που είναι το φετινό ρεκόρ του και η δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του στα 8,30 μέτρα.

 

 

Τα άλματα που επίτευξε ο νεαρός αθλητής και τον ανέβασαν στο υψηλότερο βάθρο ήταν: 7,96, 7,80, 8,00, άκυρο, 8,25, 7,04. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλ με 8.13μ και το χάλκινο ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πριν πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο, αγκαλιά με την ελληνική σημαία, ασπάστηκε τη μεγάλη Γερμανίδα αθλήτρια, Χάικε Ντρέσλερ, η οποία ήταν εθελόντρια στον τελικό του μήκους και ήταν εκείνη που έστρωνε το σκάμμα.

 

 

«Μπορεί να μην ξεκίνησα τον αγώνα όσο καλά θα ήθελα, αφού έκανα τεχνικά λάθη και δεν έβγαλα το άλμα που έπρεπε, αλλά παρόλα αυτά, ένιωθα καλά μέσα στον αγώνα και θεωρώ πως δικαιολογημένα βγήκε μια καλή επίδοση και το μεγάλο άλμα. Αισθάνομαι τέλεια, αφού πέτυχα τον στόχο μου και συνεχίζω την προσπάθεια μου» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας:

«Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, ωστόσο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι το επιθυμητό. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή. Είναι δύσκολο να φτάνεις εκεί που θες, ωστόσο αν το βάλεις στόχο μπορείς να πετύχεις. Αρκεί να έχεις σχέδιο και να κάνεις αυτά που πρέπει. Κρατώ την εμπειρία και συνεχίζω».

 

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τρίτη φορά Έλληνας άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι γεννημένος το 1998 και ανήκει στη ΓΕ Γραβενών. Ο «χρυσός» άλτης, παλαιότερα, ασχολούταν ενεργά με το παρκούρ και στη διάρκεια ενός αγώνα τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα ήταν σίγουρος πως ο Μίλτος ανήκε αναμφίβολα στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές.

 

 

Επίσης, ο 20χρονος έγινε ο νεαρότερος Έλληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμά του σε επίπεδο ανδρών, ενώ είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Προηγούμενες διακρίσεις του σε διεθνές επίπεδο ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων (Κ18) και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ