Έκθεση φωτογραφίας που αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά του Ναυπλίου
Καλά Νέα

Έκθεση φωτογραφίας που αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά του Ναυπλίου

Το Φουγάρο, ο πολυχώρος σύγχρονης τέχνης του Ναυπλίου, υποδέχτηκε την έκθεση «Ναυπλίου Όψεις», με φωτογραφίες των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου. Η ειδικότητα «Τέχνη Φωτογραφίας» διδάχθηκε για πρώτη φορά φέτος και οι σπουδαστές, με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου, παρουσίασαν τη δουλειά τους στο κοινό.

 

 

Η έκθεση περιέλαβε φωτογραφίες που εμπνεύστηκαν από το αστικό και ευρύτερο τοπίο του Ναυπλίου. Οι ανερχόμενοι φωτογράφοι αποτύπωσαν όψεις που ανέδειξαν την ατμοσφαιρική πλευρά της παλιάς πόλης, ενός προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας λόγω της αρχιτεκτονικής της με τα επιβλητικά ενετικά και νεοκλασικά κτίρια, τα μουσεία, τα κάστρα, τους πεζόδρομους με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και, φυσικά, τα αξιοθέατα.

 

 

Από το Παλαμήδι μέχρι το Μπούρτζι, το Αρχαιολογικό και Πολεμικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» (το οποίο αποτελεί ένα μουσείο που έχει βραβευτεί διεθνώς και είναι γνωστό για την προσφορά του στη μελέτη του νεότερου ελληνικού πολιτισμού την ποιότητα των συλλογών του και την πρωτοτυπία των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων) ο επισκέπτης δε θα μπορέσει παρά να εντυπωσιαστεί και συγκινηθεί από την ταραχώδη ιστορία της πόλης και της χώρας.

 

 

Η ξεχωριστή αυτή ιστορία και η γοητευτική του αισθητική καθιστούν το Ναύπλιο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες. Οι φοιτητές κατάφεραν να αποτυπώνουν και να αναδείξουν με τα φωτογραφικά τους στιγμιότυπα την τόσο ιδιαίτερη ομορφιά και ατμόσφαιρα της παλιάς Πόλης του Ναυπλίου.

 

 

Όπως σημειώνει ο φωτογράφος και υπεύθυνος εκπαιδευτής της ειδικότητας, Ηλίας Καρατζούλης, «Το Ναύπλιο είναι μοναδικό. Η παλιά πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει στον μέγιστο βαθμό την αστική αισθητική περασμένων αιώνων σε πείσμα της αστικής ανακαίνισης και του μοντερνισμού της νέας εποχής. Και θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο νέο αρχιτεκτονικό ρεύμα γιατί αυτό το πείσμα είναι που της χαρίζει τη μοναδικότητά της. Λεπτομέρειες συνδυασμένες με ιπτάμενους παρατηρητές που απολαμβάνουν από ψηλά αυτό το υπέροχο αστικό τοπίο και κάνουν συχνά τους διαβάτες να ζηλεύουν».

 

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και τη χορηγία του Δήμου Ναυπλιέων, μέσω του προγράμματος Europedirect και τη χορηγία των εκτυπώσεων από την εταιρία Ikona Ν. Γ. Χριστόπουλος Α.Ε.Β.Ε, ενώ το Φουγάρο είναι ο πολυχώρος που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και φιλοξενεί ατομικές εκθέσεις και projects καλλιτεχνών από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή.

 


Οι σπουδαστές

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ