Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού
Καλά Νέα

Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού

Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού έγινε ο άσος των Μιλγουόκι Μπάκς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, στοχεύοντας στην ενίσχυση του τουρισμού της χώρας και στην προβολή της ομορφιάς και της κουλτούρας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρόταση του κορυφαίου Έλληνα NBAer ως κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια αυτή εθνική τουριστική καμπάνια έγινε από την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ο Αντετοκούνμπο δέχτηκε με ενθουσιασμό και χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση, λέγοντας πως ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προβάλλουν την Ελλάδα, αλλά και την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία, που είναι οι σημαντικότερες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού. Το διαφημιστικό σποτ προβάλλεται από τα κοινωνικά δίκτυα του Έλληνα μπασκετμπολίστα, από το Υπουργείο Τουρισμού, τις πρεσβείες της χώρας και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

 

 

Αν και η γνωστή καμπάνια της Aegean ήταν ένα πρώτο βήμα για την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα δρώμενα του τουρισμού, η παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει ο ΕΟΤ θα αποτελέσει την αρχή μίας μεγάλης μεταστροφής της «παραδοσιακής» εικόνας που προέβαλε η χώρα ως τουριστικός προορισμός (θάλασσα και ήλιος) τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, που είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, και θα αναδείξει με τη συμμετοχή του στο σποτ όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της, όπως η γαστρονομία, ο φυσικός πλούτος, η νησιώτικη ομορφιά και ο αθλητισμός.

Η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε «Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του πραγματικά συγκινήθηκα με το πόσο πολύ μεγάλη αγάπη έχει μέσα στην καρδιά του για την Ελλάδα. Του πρότεινα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού και δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας κάνει πάρα πολύ υπερήφανους με τις επιτυχίες του και στη διεθνή του πορεία έχει την Ελλάδα μέσα στην καρδιά του και την προβάλλει παγκόσμια. Μας έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο! Πρωταγωνιστεί σε ένα τηλεοπτικό σποτ που καλεί όλο τον κόσμο να έρθει να επισκεφθεί την πατρίδα μας, να τη γνωρίσει 365 ημέρες το χρόνο. Θέλω να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να έχει υγεία, να έχει πάντα επιτυχίες και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι μαζί μου: Να πάμε τον τουρισμό και την Ελλάδα πιο ψηλά! Γιάννη, σε ευχαριστώ!».

 

 

Στην ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο να είναι πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Αγαπώ τη χώρα μου, εδώ που γεννήθηκα και μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω τις ομορφιές, τους ανθρώπους, τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Θέλω όσο μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου γιατί το πιο σημαντικό είναι η φιλανθρωπία. Γι΄ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Είμαι υπερήφανος που επέλεξε εμένα και την οικογένειά μου το Υπουργείο Τουρισμού. Θα μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε άλλον, αλλά επέλεξε εμένα και την οικογένειά μου κι αυτό με συγκινεί, μέσα από την καρδιά μου θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου».

Ενώ προσθέτει «Όταν μιλάω με τους συμπαίκτες μου, τους λέω «Παιδιά, αν δεν έχετε πάει στην Ελλάδα, χάνετε!». Προσπαθώ κι εγώ να φιλοξενήσω στην Ελλάδα φίλους μου από το εξωτερικό, να φέρω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην Ελλάδα. Έστειλα το μήνυμα, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο, με ανάρτηση του σποτ που γυρίσαμε με το υπουργείο Τουρισμού, να έρθει να γνωρίσει τις ομορφιές της πατρίδας μας».

 

 

Στην ερώτηση που δέχτηκε, ποιο μέρος από όλη την Ελλάδα θα πρότεινε σε έναν φίλο του για διακοπές, ο Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Εντάξει, υπάρχουν πολλά μέρη! Πέρυσι πήγα για πρώτη φορά στη ζωή μου στη Σαντορίνη. Ήταν πανέμορφα! Θα τον ρωτούσα πρώτα απ’ όλα τι ψάχνει! Θέλει νυχτερινή ζωή, θέλει να πάει σε μια όμορφη παραλία ή θέλει να είναι κάπου ήσυχα; Έχουμε απ΄ όλα! Το δικό μου αγαπημένο μέρος είναι η Αθήνα! Μου αρέσει όταν είμαι στου Ζωγράφου, πάω και βλέπω τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα».

Η οικογένεια του διεθνή παίκτη μπάσκετ παίρνει την πρωτοβουλία να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου», με αγώνα 5 χιλιομέτρων, στις 7 Ιουλίου, που θα ξεκινήσει από τα Σεπόλια και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο.

 

 

Πηγή:https://www.amna.gr/

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ