«Χρυσή» και πάλι η Άννα Κορακάκη
Καλά Νέα

«Χρυσή» και πάλι η Άννα Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε την κορυφή με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φορτ Μπένινγκ στις ΗΠΑ, κάνοντας την ελληνική αποστολή να συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Μετά το χάλκινο στον τελευταίο αγώνα σκοποβολής στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, την περασμένη Παρασκευή, το απόγευμα του Σαββάτου, η νεαρή σκοπεύτρια ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου για τα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την, κατά 10 χρόνια μεγαλύτερη της, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία (240,1) και στην τρίτη την Κλέισουμπαν από την Ταϊλάνδη (219,1) -ενώ χωρίς μετάλλια έμειναν αθλήτριες κατά πολύ εμπειρότερες από τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Ρίο.

 

Η διακεκριμένη αθλήτρια μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό, έβαλε τα δυνατά της, ξεχωρίζοντας και στον τελικό, αφού επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση των αντιπάλων της, συγκεντρώνοντας 243,7 βαθμούς, έναντι 240,1 της Ζοράνα Αρούνοβιτς, που ήταν δεύτερη. Επιπλέον, σημείωσε ένα ακόμα νέο παγκόσμιο ρεκόρ προκριματικού με 587 – 21x (σε 600 βολές), αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97.

Το όνομα Κορακάκη γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, όμως, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς εχθές η Άννα και ο αδελφός της, Διονύσης Κορακάκης, κατέκτησαν ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συλλέγοντας τρία μετάλλια συνολικά για την ελληνική αποστολή, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φόρα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας. Αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του μεικτού των 10 μέτρων στο αεροβόλο πιστόλι και κέρδισαν το χάλκινο με σκορ 416.7 -μετάλλιο το οποίο για την Άννα είναι το τρίτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ για τον Διονύση ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκε στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης με παγκόσμιο χαρακτήρα.

 

Μετά το μεικτό του αεροβόλου πιστολιού, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων των αγώνων, πίσω από την Κίνα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ