Η «χρυσή» Άννα Κορακάκη κατακτά ξανά το βάθρο
Καλά Νέα

Η «χρυσή» Άννα Κορακάκη κατακτά ξανά το βάθρο

Η Άννα Κορακάκη, η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο του 2016 και 6 φορές «χρυσή» σε παγκόσμιου επιπέδου διοργανώσεις, παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της σκοποβολής, κερδίζοντας ακόμα ένα μετάλλιο, στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Προκρίθηκε πρώτη στον τελικό του σπορ πιστολιού 25 μέτρων με θεαματική επίδοση (590/600) και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η νεαρή σκοπεύτρια έμεινε βαθμολογικά πίσω στην αρχή του αγώνα, όμως με μία σειρά καλών βολών ανέκαμψε, αναπληρώνοντας τον “χαμένο” χρόνο, καλύπτοντας τη διαφορά και κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με 29 βαθμούς. Το χρυσό κέρδισε η Μαρία Γκρόντζεβα, από τη Βουλγαρία, με 35 βαθμούς και το αργυρό η Ζοράνα Αρούνοβιτς, από τη Σερβία, με 32 βαθμούς.

 

 

Η 22χρονη επαγγελματίας αθλήτρια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατέκτησε το χρυσό στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων, ενώ έγινε με αυτόν τον τρόπο ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Αθλείται στη σκοποβολή από το 2009, σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης με προπονητή τον πατέρας της, Τάσο Κορακάκη. Επίσης, είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010 και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις (6 χρυσά μετάλλια, 4 αργυρά και 3 χάλκινα). Στις 8 Οκτωβρίου του 2016, πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μπολόνια, πετυχαίνοντας 391/400.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ