Νέο βιβλίο από την Τασούλα Επτακοίλη δημοσιογράφο της Καθημερινής
Καλά Νέα

Νέο βιβλίο από την Τασούλα Επτακοίλη δημοσιογράφο της Καθημερινής

Η Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Blue της AEGEAN, εκδίδει το τρίτο της βιβλίο «Η γυναίκα στο ασανσέρ». Η συλλογή ποιημάτων της αποτελείται από μικρές ιστορίες «για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας», όπως γράφει και η ίδια για αυτό.

Πιο αναλυτικά, περιγράφοντας το νέο της βιβλίο λέει πως «Στα γυμνασιακά μου χρόνια, στα λευκώματα των φίλων μου –αυτά ήταν τα timelines όσων είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε χωρίς τα social media– μου άρεσε να γράφω ένα απόσπασμα από το ποίημα “Εκεί…” του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τη συλλογή Η συνέχεια του 1954: “Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας”.

Το πίστευα για πολλά χρόνια. Όχι πια. Σήμερα το ξέρω καλά: η ποίηση δεν είναι τοίχος για να κρύψουμε το πρόσωπό μας, αλλά καθρέφτης για να αντικρίσουμε τον εαυτό μας. Για να ζυγίσουμε τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, για να αναμετρηθούμε με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, για να παραδεχτούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, για να ψιθυρίσουμε τα όνειρά μας, τις κρυφές μας ελπίδες. Για να δούμε τον εαυτό μας στις αληθινές του διαστάσεις και, άρα, να έχουμε μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και ΙΑΝΟΣ, ενώ για αυτό θα μιλήσουν οι Οδυσσέας Ιωάννου, στιχουργός συγγραφέας, ο Γιώργος Μανιώτης, συγγραφέας, η Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας – καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ ποιήματα θα διαβάσει η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία: Το άλλο μου ολόκληρο (Πατάκης, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, και τον Γουργούρη, μια ιστορία για παιδιά – και όχι μόνο (Πατάκης, 2017). Ζει στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ