4 Έλληνες στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ
Καλά Νέα

4 Έλληνες στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα 84 νέα μέλη της και τους 21 νέους εξωτερικούς συνεργάτες της, σε αναγνώριση των επιστημονικών επιτευγμάτων τους. Συνολικά 4 Έλληνες επιλέχθησαν φέτος. Συνολικά η Ακαδημία, συμπεριλαμβανομένων και των νέων φετινών μελών, έχει 2382 μόνιμα μέλη και 484 εξωτερικούς συνεργάτες.

Ο καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιαννακάκης και η καθηγήτρια Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν του Ιλινόις Βίκυ Καλογερά εξελέγησαν ως νέα μέλη. Ενώ, ως ξένοι εταίροι επιλέγησαν ο Παναγιώτης Καρκάνας, διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιολογικών Επιστημών της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα, και ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας, καθηγητής της οικονομικής θεωρίας και πολιτικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ ιδρύθηκε από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1863 και, μαζί με την Εθνική Ακαδημία Μηχανικής και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, συμβουλεύει την αμερικανική κυβέρνηση και άλλους οργανισμούς των ΗΠΑ πάνω σε επιστημονικά, τεχνολογικά και ιατρικά θέματα.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ