Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για τρίτη φορά η Γαβριέλλα Παπαδάκη
Καλά Νέα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για τρίτη φορά η Γαβριέλλα Παπαδάκη

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο καλλιτεχνικό πατινάζ για τρίτη διαδοχική φορά στην καριέρα τους, αναδείχθηκαν η Γαβριέλλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν. Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα και ο παρτενέρ της, εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμα τους και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μιλάνο.

Η 22χρονη Παπαδάκη και ο 23χρονος παρτενέρ της, διατήρησαν τα κεκτημένα, καθώς τόσο το 2016, όσο και το 2017 είχαν επικρατήσει στις αντίστοιχες διοργανώσεις. Μάλιστα, οι Παπαδάκη/Σιζερόν, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ, βελτίωσαν τα παγκόσμια ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής στο ελεύθερο πρόγραμμα (123,47 έναντι 123,35) και στο σύνολο (207,2 έναντι 206,07).

Στην δεύτερη θέση, κατετάγησαν οι Αμερικανοί Μάντισον Χούμπελ/Ζακαρί Ντόνοχιου (196,64) και στην τρίτη, οι Καναδοί, Κέϊτλιν Ουίβερ και Αντριου Πότζε (192,35β).

Η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια γεννήθηκε στις 10 Μαΐου το 1995 στη Γαλλία. Ο πατέρας της Εμμανουήλ Παπαδάκης είναι από την Αθήνα. Η μητέρα της Κατρίν είναι Γαλλίδα και προπονήτρια πατινάζ.

«Ο πατέρας μου είναι από την Αθήνα, αλλά όλη η οικογένεια του κατάγεται από την Κρήτη. Ήξερα να λέω κάποιες φράσεις στα ελληνικά, αλλά έχω να επισκεφτώ την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έτσι τις έχω ξεχάσει» δήλωσε στην εφημερίδα «L’Equipe».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ