4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στην Ευρώπη για το 2018
Καλά Νέα

4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στην Ευρώπη για το 2018

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα «30 under 30» για την Ευρώπη για το 2018, αναγνωρίζοντας τους επόμενους ηγέτες σε δέκα διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας. Η λίστα περιλαμβάνει 300 νέους σε μια ποικιλία κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας, των οικονομικών και της τεχνολογίας. Η λίστα περιλαμβάνει νέους από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Οι δημοσιογράφοι του Forbes έλεγξαν χιλιάδες υποψηφίους με τη βοήθεια ειδικών κριτών για να καταρτίσουν τον κατάλογο και να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέλος, είτε πρόκειται για μουσικό είτε για ιδρυτή εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ηγέτης στον τομέα του.

Η Ελλάδα και η Κύπρος έδωσαν το παρόν στη λίστα με τέσσερις συνολικά συμμετοχές.

Στην κατηγορία LAW & POLICY, όπου περιλαμβάνονται νέοι που μάχονται για τα δικαιώματα και για καλύτερη διακυβέρνηση, ξεχώρισαν η Κατερίνα Γαβριελίδου και η Χριστίνα Τρεμόντι.

1.Κατερίνα Γαβριελίδου – Ιδρυτής Ευρωπαικής Κυπριακής Κοινότητας

Η Κατερίνα Γαβριηλίδου έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκή Πολιτική στο London School of Economics, και Οικονομικά στο Lancaster University. Είναι εκλεγμένο μέλος στο Συμβουλευτικό Σώμα Νέων του οργανισμού UN Habitat εκπροσωπώντας τους νέους της Ευρώπης, και Επίτιμο Μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων. Το 2016 είχε βραβευθεί από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με το βραβείο Queen’s Young Leaders Award για το έργο της σε θέματα νεολαίας και πολιτικής.

2.Χριστίνα Τρεμόντι – Ιδρυτής I Paid A Bribe Greece

Έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα “edosafakelaki.org”, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς. Η κυρία Τρεμόντι σημείωσε ότι «η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί για να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά». Αποφάσισε να ξεκινήσει το site όταν της ζητήθηκε φακελάκι για την νοσηλεία του παππού της στην Καλαμάτα. Καταπολεμά τη διαφθορά σε πολλά μέτωπα, συμβουλεύοντας τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας για τα θέματα αυτά από το 2015 έως το 2016.

Στην κατηγορία INDUSTRY (Βιομηχανία) ξεχώρισε ο Σταύρος Τσομπανίδης.

3.Σταύρος Τσομπανίδης

Είναι εκ των ιδρυτών της νεοφυούς επιχείρησης PHEE. Η πορεία της PHEE, με έδρα την Πάτρα, ξεκίνησε το 2015, όταν oι Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ακολούθησαν το όραμά τους για την αξιοποίηση των φυκιών που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας. Έπειτα από δυο έτη έρευνας και ανάπτυξης, κατόρθωσαν να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια PΗΕΕboard. Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

Στην κατηγορία SCIENCE & HEALTHCARE ξεχώρισε ο Αναστάσιος Πέτρου.

4.Αναστάσιος Πέτρου

Ο Nicholas Cohrs και ο Αναστάσιος Πέτρου ανέπτυξαν μια μέθοδο για τη χρήση τεχνολογιών 3D εκτύπωσης και ιατρικής απεικόνισης για την παραγωγή και την αξιολόγηση μιας μαλακής τεχνητής καρδιάς, μιμούμενη τη βιολογική ανθρώπινη καρδιά στη μορφή και στη λειτουργία της. Θεωρούν ότι τέτοιες τεχνητές καρδιές θα μπορούσαν να εξατομικευθούν στο σωστό μέγεθος για κάθε ασθενή.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ