Παρουσίαση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στη Σόφια
Καλά Νέα

Παρουσίαση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στη Σόφια

Την αίσθηση ενός «διάφανου» χώρου, χωρίς τοίχους, με απερίσπαστη θεά, στον οποίο ο αρχαιολογικός χώρος εισχωρεί μέσα στο κτίριο, δημιουργεί το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, η έκταση του οποίου είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη του παλιού μουσείου.

Τα παραπάνω τόνισε ο διευθυντής της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σόφια Δημήτρης Ρούμπος, στην ομιλία του στην παρουσίαση του Νέου Μουσείου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την ολοκλήρωση του οποίου πήραν «σάρκα και οστά η μεγάλη ιδέα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το όνειρο της Μελίνας Μερκούρη που επιδίωξε με πάθος την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα για να στεγαστούν σε αυτό το μουσείο».

Ο κ. Ρούμπος ενημέρωσε λεπτομερώς για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Νέο Μουσείο σε κάθε Έλληνα ή ξένο επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει από κοντά την ιστορία και την τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

Το μουσείο διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14.000 τετραγωνικά μέτρα και στεγάζει περί τα τέσσερις χιλιάδες έργα τέχνης, σημείωσε ο διευθυντής της Εστίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σόφια, στους ανανεωμένους χώρους της οποίας, σε κεντρικό σημείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, έδωσαν το «παρών» πολλοί Βούλγαροι διανοούμενοι, Έλληνες και Κύπριοι διπλωμάτες και πλήθος κόσμου.

Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του Μουσείου Ακρόπολης και της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, οι Βούλγαροι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την πολύτιμη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τόνισε ο κ. Ρούμπος κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ