Η Κάρπαθος ανάμεσα στους πιο οικονομικούς τουριστικούς προορισμούς
Καλά Νέα

Η Κάρπαθος ανάμεσα στους πιο οικονομικούς τουριστικούς προορισμούς

Η Κάρπαθος βρίσκεται ανάμεσα στους 33 προορισμούς ανά τον κόσμο που προτείνει το Forbes, ως τους πιο οικονομικούς και συνάμα εκπληκτικούς προορισμούς για να επισκεφθείτε το 2018.

Με τίτλο «Τα 33 πιο οικονομικά μέρη για να ταξιδέψετε το 2018», το άρθρο περιγράφει την Κάρπαθο ως έναν μαγευτικό προορισμό, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα νησί που θυμίζει την Μύκονο και την Σαντορίνη, αλλά με πιο οικονομικές τιμές.

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά το περιοδικό για το ελληνικό νησί:

«Η Κάρπαθος έχει αρκετή από τη γοητεία της σικάτης Σαντορίνης και της Μυκόνου, αλλά με το πλεονέκτημα των χαμηλότερων τιμών. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, που περιλαμβάνουν και την πιο γνωστή Ρόδο. Με ιστορία από τον 5ο π.Χ. αιώνα, προσφέρει στους λάτρεις της ιστορίας δύο ταξίδια σε ένα, συνδυάζοντας τον ήλιο και την άμμο με ένα βήμα πίσω στον χρόνο.  Τα αρχαία απομεινάρια είναι ακόμα φανερά στην Αγία Αναστασία, ενώ η ιστορία του νησιού μπορεί να μελετηθεί εκτενέστερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Πέρα από τη χαλάρωση στις παραλίες με τη λευκή άμμο, οι δραστήριοι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν διάφορα σπορ, από windsurfing μέχρι καταδύσεις και ιστιοπλοΐα. Μακριά από το διάσημο τουριστικό μονοπάτι, έχει λόφους καλυμμένους από άγρια λουλούδια και μικρά χωριά όπως η Αρκάσα για να εξερευνήσει κανείς. Η πρωτεύουσα, τα Πηγάδια, είναι μία σύγχρονη πόλη, αλλά σε μικρότερες, όπως στην Ολυμπο φορούν ακόμη παραδοσιακές φορεσιές καθημερινά και η ζωή έχει το αυθεντικό αίσθημα του παρελθόντος. Έχει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το πιο οικονομικό, αλλά και ξενοδοχεία. Υπάρχουν επίσης δεκάδες εστιατόρια που μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα σε πολύ καλές τιμές».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ