Δύο ελληνικά μουσεία υποψήφια στα Βραβεία για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς
Καλά Νέα

Δύο ελληνικά μουσεία υποψήφια στα Βραβεία για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς

Δύο ελληνικά μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, είναι υποψήφια στα Βραβεία για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι ένα από τα νεότερα και πλέον σύγχρονα μουσεία της χώρας. Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων. Συνολικά στην έκθεση θα εκτεθούν περί τα 2000 αντικείμενα.

Το βραβείο απονέμεται σε ένα μουσείο το οποίο συμβάλλει πιο άμεσα στην προσέλκυση κοινού και στην ικανοποίηση των επισκεπτών με μια μοναδική ατμόσφαιρα, φανταστική παρουσίαση, και δημιουργική προσέγγιση της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ευθύνης.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή στην Πολωνία στις 9-12 Μαϊου, 2018.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ