16χρονη ομογενής υποψήφια για το βραβείο του Νέου Πολίτη της χρονιάς στην Αυστραλία
Καλά Νέα

16χρονη ομογενής υποψήφια για το βραβείο του Νέου Πολίτη της χρονιάς στην Αυστραλία

Είναι η νεαρότερη διευθύνων σύμβουλος της Αυστραλίας, αφού ξεκίνησε με επιτυχία δύο επιχειρήσεις, ενώ η 16χρονη εξακολουθεί να παρακολουθεί μαθήματα στο γυμνάσιο. Η Αλεξάνδρα Κίτινα είναι μία από τις υποψήφιες για να λάβει το βραβείο του Νέου Πολίτη της χρονιάς.

“Είναι τιμή και είμαι ευγνώμων που είμαι υποψήφια για ένα τέτοιο βραβείο. Είμαι υπερήφανη που μπορώ να εκπροσωπώ τους συνομηλίκους μου και να ρίξω φως στα θέματα που επηρεάζουν τη σημερινή νεολαία, ενώ κάνει καλό για την κοινότητα και βοηθά ειδικά εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί από τους περισσότερους. Θα ήθελα να αυξήσω την ευαισθητοποίηση και τη δράση για τον αυξανόμενο αριθμό εφήβων που γίνονται καθημερινά άστεγοι» δήλωσε στον Νέο Κόσμο.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 26 Ιανουαρίου. Το βραβείο δίδεται ως αναγνώριση στους ανθρώπους που παρέχουν υπηρεσίες για το καλό της ευρύτερης κοινότητας.

“Σκοπός μου είναι να γίνω η φωνή όσων δεν μπορούν να μιλήσουν και να συγκεντρώσω χρήματα για οργανισμούς που υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και αν η υποψηφιότητα μου μπορεί να συγκεντρώσει δημοσιότητα και δωρεές, τότε νιώθω ότι έχω υπηρετήσει το κοινό καλό και την κοινότητα μου με συμπόνοια και αξιοπρέπεια”.

Η Αλεξάνδρα ή Άλι κατάγεται από την Λήμνο και το Καστελλόριζο και ξεκίνησε την πρώτη της επιχειρηματική προσπάθεια με μια εταιρεία μάρκετινγκ στα social media, την οποία ονόμασε Outside The Square (O.T.S), σε ηλικία 11 ετών. Ενώ το δεύτερο επιχειρηματικό της βήμα είναι το  Freedom Scrub Foundation, που παράγει scrub σώματος από ανακυκλωμένο καφέ και με ένα μέρος των εσόδων προορίζονται για την παροχή βοήθειας σε φτωχά παιδιά σε περιοχές που πλήττονται από πολέμους από τη Ρουάντα ως την Καλκούτα.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. STATHIS NEZERITIS

    GO FORWARD AND DONT LOOK BACK…ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ