Ο Alexandre Desplat κέρδισε άλλη μια Χρυσή Σφαίρα
Καλά Νέα

Ο Alexandre Desplat κέρδισε άλλη μια Χρυσή Σφαίρα

Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Alexandre Desplat κέρδισε άλλη μια Χρυσή Σφαίρα. Αυτή τη φορά για την Καλύτερη Μουσική Επένδυση στην ταινία του Guilermo del Toro, “Shape of Water”. Στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της απονομής αναφέρθηκε στην ελληνική καταγωγή του.

“Όταν είσαι 15,16 αναζητάς τις ρίζες σου, προσπαθώντας να ανακαλύψεις ποιος είσαι, ποια κληρονομιά σε ακολουθεί. Φυσικά υπάρχει η κληρονομιά του πατέρα μου που είναι Γάλλος, αλλά υπήρχε κάτι σχετικά με το ελληνικό περιβάλλον γύρω μου, το οποίο μου “μιλούσε” συνεχώς. Και μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα και η καλοσύνη και η φιλανθρωπία των Ελλήνων. Μου αρέσουν οι μυρωδιές όταν φτάνω στην Ελλάδα, το φαγητό… και μου αρέσει να κάνω κατάδυση στα βαθιά και να βλέπω τα χταπόδια” δήλωσε.

 

O Alexandre Desplat γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι. Ο πατέρας του είναι Γάλλος και η μητέρα του Ελληνίδα.

Πρόκειται πλέον για έναν από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες και αυθεντία στο να «ντύνει» μουσικά τις κινηματογραφικές ταινίες. Έπειτα από δύο υποψηφιότητες, κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy της καριέρας του για τη μουσική της ταινίας «The King’s Speech». Το 2006 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τη δουλειά του στο «The Painted Veil».

Τα Όσκαρ 2015 επιφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσλάτ, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του το Όσκαρ για την Καλύτερη Μουσική Επένδυση για την δουλειά του στην ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest». Είναι το πρώτο Όσκαρ που κερδίζει, ενώ είχε συνολικά 8 υποψηφιότητες στο παρελθόν.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ