Ο Τζιμ Γιαννόπουλος εντάσσεται στην επιτροπή σεξουαλικού παραπτώματος του Χόλιγουντ
Καλά Νέα

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος εντάσσεται στην επιτροπή σεξουαλικού παραπτώματος του Χόλιγουντ

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος είναι μέλος της νεοσυσταθείσας επιτροπής σεξουαλικού παραπτώματος του Χόλιγουντ. Ο επίσημος τίτλος της επιτροπής είναι “Επιτροπή για την σεξουαλική παρενόχληση και την προώθηση της ισότητας στον εργασιακό χώρο” και πρόεδρος της επιτροπής θα είναι η Ανίτα Χιλ. Η επιτροπή θα προσπαθεί να θίγει θέματα παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας στο χώρο του θεάματος.

Η Ανίτα Χίλ είχε γίνει γνωστή, αφού κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Clarence Thomas στη δεκαετία του ’90. Έκτός από τον Τζιμ Γιαννόπουλο στην επιτροπή θα συμμετάσχουν και άλλα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ο Ari Emanuel του WME και ο Bryan Lourd της CAA.

Σκοπός της επιτροπής είναι να «οδηγήσει τη βιομηχανία ψυχαγωγίας στην ευθυγράμμιση για την επίτευξη ασφαλέστερων, δικαιότερων, πιο ισότιμων και υπεύθυνων εργασιακών χώρων, ειδικά για γυναίκες και περιθωριοποιημένους ανθρώπους». Μετά από την ευρέως δημοσιευμένη υπόθεση σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και τις καταγγελίες επίθεσης από τον Harvey Weinstein, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν απολυθεί ή κατηγορηθεί δημοσίως για την ανάρμοστη και ενίοτε εγκληματική συμπεριφορά τους έναντι των συναδέλφων τους.

Μετά την αρχική συνάντησή τους στα τέλη του Δεκεμβρίου, η επιτροπή θα συναντηθεί στις αρχές του 2018 για να δει ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Όπως δήλωσε η Hill, “είναι καιρός να τερματίσουμε την κουλτούρα της σιωπής”.

Διαβάστε περισσότερα:

Ο “χρυσοχέρης” του Χόλιγουντ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ