Ο Θεόδωρος Κουρεντζής ξεκινάει την πρώτη του μεγάλη περιοδεία στη Ρωσία
Καλά Νέα

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής ξεκινάει την πρώτη του μεγάλη περιοδεία στη Ρωσία

Την πρώτη μεγάλη του περιοδεία στην Ρωσία ξεκινάει συνοδευόμενος από την ορχήστρα του musicAeterna ο γνωστός Έλληνας διευθυντής ορχήστρας Θεόδωρος Κουρεντζής, ανακοίνωσε το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της πόλης Περμ.

Ο Έλληνας μουσικός, ο οποίος διαπρέπει εδώ και χρόνια στην Ρωσία, ξεκινάει την περιοδεία του από την πόλη Πέρμ και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι πόλεις Τιουμέν, Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ, για να καταλήξει στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα. Η ορχήστρα musicAeterna υπό τη διεύθυνση του Κουρεντζή, θα εκτελέσει την έβδομη συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Στις 24 Δεκεμβρίου, μετά την πόλη Τιουμέν, ο Κουρεντζής θα δώσει συναυλία στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ, όπου πριν από 14 χρόνια, όταν δούλευε ως βασικός διευθυντής ορχήστρας του ακαδημαϊκού θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ, άρχισε να δημιουργεί την περίφημη ορχήστρα του.

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση της έβδομης συμφωνίας του Ντμίτρι Σοστακόβιτς στην Αγία Πετρούπολη (στις 26 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Μαρίνσκι) και στην Μόσχα στις 29 Δεκεμβρίου (στην μεγάλη αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας).

Όπως αναφέρει το θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Περμ, η Έβδομη Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, γνωστή ως «συμφωνία του Λένινγκραντ», είναι ένα έργο που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία, όχι μόνο λόγω της καλλιτεχνικής της βαρύτητας αλλά και επειδή γράφτηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Η συμφωνία άρχισε να γράφεται πριν αρχίσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ ολοκληρώθηκε αποκτώντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με την έναρξη της εισβολής της φασιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση. Καθιερώθηκε δε ως θρυλική συμφωνία, όταν παίχτηκε τον Αύγουστο του 1942, όταν δηλαδή το Λένινγκραντ βρισκόταν υπό πολιορκία από τα στρατεύματα του Χίτλερ.

Το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Πέρμ είναι ένα από τα παλαιότερα μουσικά θέατρα της Ρωσίας, αφού ιδρύθηκε το 1870. Έχει τιμηθεί αρκετές φορές με το εθνικό θεατρικό βραβείο «Χρυσή Μάσκα», με το οποίο έχει τιμηθεί αρκετές φορές ο Κουρεντζής, ο οποίος διευθύνει το Θέατρο της Περμ από τα 2011. Η ορχήστρα και η χορωδία musicAeterna, που πραγματοποιεί εμφανίσεις υπό την διεύθυνση του Κουρεντζή, θεωρείται σήμερα ως μία από τις πιο πρωτοπόρες ρωσικές ορχήστρες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ