Ομογενής έκανε δωρεά 250 εκατ. στο Πανεπιστήμιο Columbia
Καλά Νέα

Ομογενής έκανε δωρεά 250 εκατ. στο Πανεπιστήμιο Columbia

Ο ομογενής, Δρ. Ρόι Βάγγελος, πρώην πρόεδρος  της Merck & Co. και η σύζυγός του Νταϊάνα, προχώρησαν σε δωρεά 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia.

Τα 150 εκατ. δολάρια θα χρηματοδοτήσουν ένα νέο ταμείο υποστήριξης για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών της. Το Columbia University College για Γιατρούς και Χειρουργούς, είναι ένα από τα κορυφαία ιατρικά ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ και επίσης ένα από τα πιο ακριβά.

Η δωρέα των 250 εκατ. δολαρίων, έρχεται να προστεθεί στα 60 εκατ.ομμύρια περίπου που έχει δωρίσει το ζευγάρι παλιότερα και η Ιατρική Σχολή θα μετονομαστεί επίσημα «Columbia University Roy and Diana Vagelos College of Physicians and Surgeons» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Columbia, Lee C. Bollinger.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο το 1951, όταν ο Ρόι Βάγγελος σπούδασε στην ιατρική σχολή του Columbia και η Ντιάνα Τουλιάτου ήταν φοιτήτρια στο Barnard College. Είχαν πολλά κοινά, όπως και το γεγονός ότι οι γονείς τους είχαν μεταναστεύσει στην Αμερική από την Ελλάδα. Παντρευτηκαν το 1955. Και οι δύο είχαν λάβει υποτροφίες και για περισσότερα από 50 χρόνια φροντίζουν να κάνουν δωρεές για να ενισχύουν τις υποτροφίες που δίδονται από τη σχολή.

“Η ιδεά του να προσφέρεις στους νέους την ίδια υποστήριξη, η οποία μας επέτρεψε να αποκτήσουμε και εμείς την εκπαίδευση μας είναι μια δύναμη καθοδήγησης στη ζωή μας εδώ και αρκετό καιρό” δήλωσε ο Ρόι Βάγγελος.

“Θέλουμε οι απόφοιτοι να μπορέσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν στη ζωη τους και στο ιατρικό επάγγελμα, είτε είναι στην βιοιατρική έρευνα ή στην κλινική φροντίδα. Ήμασταν αρκετά τυχεροί ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη διαφορά και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι και οι μελλοντικοί απόφοιτοι του Columbia θα έχουν την ίδια τύχη” συμπλήρωσε.

Η δωρεά θα χρηματοδοτήσει επίσης την κατασκευή του«Vagelos Education Center» στην Ιατρική Σχολή, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με αίθουσες υψηλής τεχνολογίας και άλλες εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Θρύλος στη φαρμακευτική βιομηχανία

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ