Έλληνας καθηγητής τιμήθηκε για την προσφορά του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού
Καλά Νέα

Έλληνας καθηγητής τιμήθηκε για την προσφορά του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού

Η Βασιλική Ακαδημία του Καναδά αναγνώρισε το έργο και τη συνεισφορά του Έλληνα καθηγητή του τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μιζούρι, Μιχάλη Κοσμόπουλου. Τον αναγόρευσε μέλος της κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Ουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, θέλοντας να τον τιμήσει για τα περισσότερα από 30 χρόνια μελέτης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η «Royal Society» ιδρύθηκε το 1883 ως η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Καναδά και η ένταξη ενός μέλους σε αυτή, αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας ακαδημαϊκός στον τομέα της Τέχνης, των Ανθρωπιστικών και των Επιστημών στη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία αναφέρεται πως ο Έλληνας καθηγητής “είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και κλασικός, πρωτοπόρος στις πολυεπιστημονικές προσεγγίσεις που έχουν επηρεάσει βαθιά τη γνώση μας για τον Κλασικό κόσμο. Μέσω των εξειδικευμένων θεωρητικών του μοντέλων και των σημαντικών αρχαιολογικών ανασκαφών, έχει αναπτύξει νέους δρόμους στην κατανόηση της ελληνικής θρησκείας (ιδίως την προέλευση των αρχαίων λατρευτικών μυστηρίων) και της πολιτικής ιστορίας (ιδίως την εμφάνιση κρατών και την πολυπλοκότητα κοινωνιών)”.

Ο Δρ. Κοσμόπουλος είχε διδάξει αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα από το 1989 έως το 2001.

«Σκέφτομαι αυτά τα χρόνια με νοσταλγία. Οι Καναδοί είναι υπέροχοι άνθρωποι, θερμοί και φιλόξενοι. Το Ουίνιπεγκ είναι μία σπουδαία πόλη, αν εξαιρέσεις το χιόνι!» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μιχάλη Κοσμόπουλο

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ