Ξανά απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη
Καλά Νέα

Ξανά απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη

Ο επικεφαλής της Qatar Airways, Akbar al Baker ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας καθημερινού δρομολογίου απο την Αθήνα στην Νέα Υόρκη. Με αυτό τον τρόπο η ταχέως ανερχόμενη κρατική εταιρία του Κατάρ μπάινει στα χωράφια των μεγάλων ευρωπαιών αερομεταφορέων οι οποίοι μέχρι τώρα εκμεταλεύοντουσαν την κίνηση απο την Ελλάδα στις ΗΠΑ μέσω ανταποκρίσεων απο τα ευρωπαικά αεροδρόμια όπως της Φρανφούρτης του Αμστερνταμ του Λονδίνου κ.α.

Είναι χαρακατηριστικό το γεγονός ότι πρίν απο ένα μήνα η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία Delta Airlines σταμάτησε τα χειμερινά δρομολόγια της απο την Αθήνα προς την Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια, να μην υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στην Ελληνική πρωτεύουσα με την αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Παράλληλα με τη έναρξη των δρομολογίων της απο την Αθήνα η Qatar Airways θα δημιουργήσει και βάση αεροσκαφών της στο Ελ. Βενιζέλος επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ τόσο σε υποδόμες όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο σε πληρώματα όσο και σε τεχνικούς για την υποστήριξη των αεροσκαφών της που θα πραγματόποιουν τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία η κίνηση αναμέσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 400 χιλίαδες επιβάτες ενω μετά την δρομολόγιση της νέας γραμμής αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον κυρίως απο ταξιδιώτες κρουαζιέρας απο τις ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ