6 Έλληνες θα τιμηθούν για τη σημαντική συνεισφορά τους στην έρευνα
Καλά Νέα

6 Έλληνες θα τιμηθούν για τη σημαντική συνεισφορά τους στην έρευνα

6 Έλληνες ερευνητές βρίσκονται ανάμεσα στους 396 επιστήμονες που επέλεξε η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) για να εντάξει στα μέλη της, σε αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς τους στην έρευνα. Η εκλογή ενός επιστήμονα ως εταίρου (fellow) της AAAS, γίνεται από τα ήδη υπάρχοντα μέλη της, και αποτελεί μια παράδοση που ξεκίνησε από την ίδρυσή της το 1874 και αποτελεί σημαντική τιμή για τον επιστημονικό κόσμο στις ΗΠΑ. Η AAAS είναι σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο επιστημονική εταιρεία και, μεταξύ άλλων, εκδίδει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό “Science”. Τα νέα μέλη θα τιμηθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2018 κατά τη διάρκεια του Φόρουμ της ένωσης στο Όστιν του Τέξας.

Δείτε ποιοι είναι οι 6 Έλληνες:

1.Έφη Φουφούλα-Γεωργίου, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Τομέας Ατμοσφαιρικών και Υδροσφαιρικών Επιστημών)

Η Έφη Φουφούλα-Γεωργίου είναι ένας από τους κορυφαίους υδρολόγους του κόσμου και πρωτοπόρος στην διεπιστημονική έρευνα στις υδρολογικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι ερευνητικές της συνεισφορές έχουν καλύψει τους τομείς της διακύμανσης των βροχοπτώσεων, της εκτίμησης των βροχοπτώσεων από το διάστημα, της εξέλιξης της γης και των προτύπων του δικτύου ποταμών και, πιο πρόσφατα, συζευγμένων ανθρώπινων-φυσικών συστημάτων.

2.Πέτρος Ιωάννου, Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας (Τομέας Μηχανικής)

Ο Πέτρος Ιωάννου είναι ειδικός σε συστήματα και εφαρμογές ελέγχου και έξυπνα συστήματα μεταφοράς. Είναι Καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών / Συστημάτων και Διευθυντής στο Κέντρο προηγμένων τεχνολογιών μεταφορών.

3.Άρης Ροζάκης, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Καλιφόρνιας (Τομέας Μηχανικής)

Ο Άρης Ροζάκης είναι Καθηγητής Αεροναυτικής και Καθηγητής Μηχανολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Ήταν επίσης ο πέμπτος διευθυντής των Μεταπτυχιακών Αεροδιαστημικών Εργαστηρίων, γνωστό ως GALCIT. Ο καθηγητής Ροζάκης επικεντρώνεται στη στερεά μηχανική, τις δυναμικές μηχανικές ιδιότητες, τις βαλλιστικές επιπτώσεις, την επίδραση των μικρομετεωριτών στο διαστημικό σκάφος, τη δυναμική θραύση και κατακερματισμό, την αδιαβατική ταινία διάτμησης, τη μηχανική βλάβης σεισμού, τη μηχανική μεταλλικών γυαλιών, την αποκατάσταση αρχαίων μνημείων πέτρας και τη μηχανική των λεπτών ταινιών .

4.Παναγιώτης Σουγανίδης, Πανεπιστήμιο Σικάγο (Τομέας Μαθηματικών)

Ο Παναγιώτης Σουγανίδης είναι Καθηγητής Μαθηματικών. Οι τομείς έρευνας του περιλαμβάνουν τα εφαρμοσμένα μαθηματικά , ανάλυση, οικολογία και εξέλιξη, στοχαστική ανάλυση, μερικές διαφορικές εξισώσεις και αριθμητική ανάλυση.

5.Δημήτριος Κοντογιάννης, Πανεπιστήμιο Τέξας και Κέντρο Ερευνών ‘Αντερσον για τον Καρκίνο (Τομέας Ιατρικών Επιστημών)

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης είναι καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Κέντρου Ερευνών ‘Αντερσον για τον Καρκίνο. Έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό έργο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των μυκήτων και νέων μεθόδων διάγνωσης των λοιμώξεων εξαιτίας των εν λόγω παθογόνων μικροοργανισμών. Αποφοίτησε τo 1987 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύθηκε στο Ιατρικό Κολλέγιο Baylor του Πανεπιστημίου του Τέξας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στο Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Whitehead. Θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός στον κόσμο στις μυκητιάσεις και ένας από τους δύο σημαντικότερους μυκητολόγους ερευνητές παγκοσμίως.

6.Ευστράτιος Μανουσάκης, Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Τομέας Φυσικής)

Ο Ευστράτιος Μανουσάκης είναι καθηγητής φυσικής και επελέγη για τη συμβολή του στον τομέα της υπολογιστικής φυσικής, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη νέων υπολογιστικών μεθόδων για την κβαντική προσομοίωση υπερ-ρευστών και ηλεκτρονίων σε στερεά. Το έργο του έχει αναφερθεί σε περισσότερες από 4.900 έρευνες άλλων επιστημόνων.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ