Η Γαβριέλλα Παπαδάκη και ο Guillaume Cizeron έγιναν οι πρώτοι χορευτές που έσπασαν το φράγμα των 200 βαθμών
Καλά Νέα

Η Γαβριέλλα Παπαδάκη και ο Guillaume Cizeron έγιναν οι πρώτοι χορευτές που έσπασαν το φράγμα των 200 βαθμών

Κορυφαίο δίδυμο στην Ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ οι Παπαδάκη-Cizeron, οι οποίοι κατάφεραν να κατακτήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής, τόσο στο ελεύθερο πρόγραμμα, όσο και στο σύνολο. Το «δίδυμο» Παπαδάκη-Σιζερόν, κατέκτησε το Γκραν Πρι, που διεξήχθη στην Κίνα, καθώς εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους υπό τους ήχους της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, συγκεντρώνοντας 119,33 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και 200,43 βαθμούς στο σύνολο.

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα, Γαβριέλλα Παπαδάκη και ο παρτενέρ της Guillaume Cizeron κατάφεραν να κατακτήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στο συγκεκριμένο άθλημα. Κατάφεραν με άνεση να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ από την διοργάνωση απουσίασαν οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές τους, οι Τέσα Βιρτουϊ και Σκοτ Μοϊρ από τον Καναδά, που είχαν σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα με 199,86 βαθμούς στο σύνολο.

Ο κινέζικος πάγος ήταν ευνοϊκός για την Παπαδάκη και τον Cizeron, αφού κέρδισαν το Κύπελλο της Κίνας το 2014, συνέχισαν με το πρώτο χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος την άνοιξη, και με τις δύο διοργανώσεις να γίνονται στη Σαγκάη.

“Έχουμε μια πολύ καλή μνήμη αυτού του παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Σαγκάη”, δήλωσε ο Cizeron. “Είναι η πρώτη μας φορά εδώ στο Πεκίνο. Είχαμε μια πολύ μεγάλη εμπειρία στην Κίνα και είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να επιστρέφουμε. Και οι δύο θα πάρουμε την ενέργεια από αυτό για την υπόλοιπη σεζόν και θα δούμε τι θα συμβεί”.

Αφού βαθμολογήθηκαν υψηλότερα από οποιαδήποτε ομάδα χορού πάγου, πρέπει να καλύψουν κάθε γωνιά στον αγωνιστικό χωρό για να καταφέρουν να κρατήσουν την πρωτιά.

“Το θέμα για το οποίο εργαζόμαστε είναι η τεχνική βαθμολογία και έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης”, ανέφερε η Παπαδάκη. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν σκληρότερα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ