Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο
Αφιερώματα

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για διακοπές τον Οκτώβριο

Μιας και το φθινόπωρο στη νότια Ευρώπη είναι ήπιο, ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός και επιτρέπει μικρές εξορμήσεις σύμφωνα με το Conde Nast Traveller. Η θάλασσα έχει ζεσταθεί όλο το καλοκαίρι κι έχει πια θερμοκρασία πισίνας, ενώ οι πόλεις είναι λιγότερο αποπνικτικές και ανανεωμένες πλέον για την καινούρια σεζόν. Στην κορυφή των 10 επιλογών του δημοφιλούς ταξιδιωτικού ιστότοπου, βρίσκονται τα ελληνικά νησιά.

Δείτε ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για τον Οκτώβριο:

1.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Τα νοτιότερα από τα μικρά Ελληνικά νησιά – τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες – είναι ακόμα ζεστά και ηλιόλουστα μέχρι τον Οκτώβριο – και έχουν πολλές παραδεισένιες παραλίες για να απολαύσετε. Όπως για παράδειγμα η Ρόδος, με την όμορφη λιθόστρωτη πόλη της Λίνδου και τα αρχαία ερείπια της και το μικροσκοπικό Καστελλόριζο, που είναι δροσερό και αριστοκρατικό. Αγαπάμε επίσης τη Σύμη και την Πάτμο. Επιλέξτε οποιοδήποτε νησί, όλα είναι υπέροχα. Ή γυρίστε τα όλα.

2.ΡΩΜΗ, ΙΤΑΛΙΑ

Τον Αύγουστο η Ρώμη είναι αφόρητα πολυσύχναστη και ζεστή. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιούλιο. Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι σχετικά πιο ήσυχοι, αλλά ο Οκτώβριος, γίνεται ο μήνας που επιλέγουμε για να επισκεφθείτε τη Ρώμη, όταν είναι λιγότερο πολυσύχναστη, ακόμα όμορφη και ζεστή, και μπορείτε να βγάλετε σέλφι στη Φοντάνα ντι Τρέβι υπό το φως του ήλιου, χωρίς πολλούς τουρίστες να καταστρέφουν τη θέα.

3.ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Τον Οκτώβριο στον Μαυρίκιο, είναι άνοιξη. Ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, έπειτα από έναν μακρύ χειμώνα. Αλλά δεν είναι ακόμα υγρός ή βροχερός. Τεράστια λουλούδια ανθίζουν και οι φωνές των ζώων ακούγονται μέσα από το τροπικό δάσος.

4.ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Μια από τις πιο φιλικές προς τους επισκέπτες χώρες της Μέσης Ανατολής, η Ιορδανία παραμένει απαρατήρητη από πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν ήσυχα εντυπωσιακά πράγματα που πρέπει να δείτε εδώ: την αρχαία Πέτρα που προκαλεί δέος, τη ρωμαϊκή πόλη της Γέρασα, τη Νεκρά Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα, εντυπωσιακά τοπία της ερήμου, όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε μαζί με τους Βεδουίνους. Τον Οκτώβριο εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες ηλιόλουστες ημέρες που φωτίζουν τον ροδοκόκκινο βράχο της Πέτρας. Αλλά ο καιρός είναι αρκετά δροσερός για να κάνετε ένα ταξίδι στην Κοιλάδα της Σελήνης πάνω σε καμήλα ή άλογο την ημέρα, και αρκετά ζεστός για να κοιμηθείτε έξω, κάτω από τον έναστρο ουρανό τη νύχτα.

5.ΣΕΒΙΛΛΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Οκτώβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη για πιο φρέσκο ​​αέρα, όταν οι ελικοειδείς δρόμοι της είναι λιγότερο αποπνικτικοί, αλλά όχι λιγότερο ρομαντικοί. Από πολιτιστική άποψη, συμβαίνουν πολλά, από τις αναδυόμενες γκαλερί και τα καφέ μέχρι και μια γαστρονομική επανάσταση.

6.ΛΙΜΝΗ DISTRICT, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ακόμη και όταν βρέχει- κι εδώ βρέχει πολύ, η Λίμνη District πρέπει να είναι ένα από τα πιο όμορφα, μελαγχολικά μέρη στον κόσμο. Για τις ομορφιές του τοπίου έχουν γράψει οι διάσημοι ποιητές Coleridge, Wordsworth και Quirke.

7.ΝΕΑ ΑΓΓΛΙΑ, ΗΠΑ

Όπως και παραπάνω, αλλά με λιγότερη βροχή, προτιμήστε να πάτε οδικώς στο Fall foliage, από το να πάτε με τα πόδια. Συνδυάστε την επίσκεψη στο Vermont countryside με ένα μικρό διάλειμμα για διακοπές στην Βοστώνη.

8.ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Δεν θα απολαύσετε την άγρια ​​φύση πουθενά όπως εδώ και μπορείτε να το κάνετε καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, στα νησιά Γκαλαπάγκος η καλύτερη εποχή για τη φύση και ειδικά για τα ψάρια και τα πουλιά, είναι από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Όπως επίσης, κι όταν υπάρχει ελάχιστη βροχή. Περιμένετε μέχρι τον Οκτώβριο που οι περισσότεροι από τους άλλους τουρίστες θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. Επιπλέον, η θάλασσα θα έχει ζεσταθεί λίγο σε περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε μια βουτιά (και θα έπρεπε να κάνετε) για να δείτε από κοντά την θαλάσσια ζωή.

9.ΚΥΠΡΟΣ

Ο ιδανικός προορισμός για παραλία το φθινόπωρο: ένα νησί της Μεσογείου που βρίσκεται στην Ευρώπη, αλλά λόγω της νοτιοανατολικής του θέσης, έχει το κλίμα της Μέσης Ανατολής. Ο λόγος για την Κύπρο. Μια χώρα με πλούσια ιστορία και ετερόκλητη κουλτούρα, ένα ευχάριστο κλίμα και φανταστικές παραλίες. Μακριά από τις εντυπωσιακά όμορφες ακτές και τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία, βρίσκεται το λιγότερο εξερευνημένο εσωτερικό του νησιού, η οροσειρά του Τρόοδος – τα Cotswolds της Κύπρου – με τους αμπελώνες και τα χωριά στους λόφους με τις φιλικές ταβέρνες.

10.ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Οι όμορφες ακτές του Αιγαίου και του Βοσπόρου εξακολουθούν να είναι ζεστές τον Οκτώβριο, και οι παραλίες δεν είναι γεμάτες με παραθεριστές. Υπάρχει μια έντονα ελληνική αίσθηση σε αυτές τις περιοχές, και ανάμεσα στους όρμους θα βρείτε ονειρικά μπουτίκ ξενοδοχεία που αξίζουν τα λεφτά τους εκτός εποχής, και boho ψαροχώρια. Η πόλη Alaçati είναι μία από τις αγαπημένες μας, όπως και το γραφικό Selimiye, μια ώρα από το Dalaman. Ομοίως η Κωνσταντινούπολη – πολύ καυτή το καλοκαίρι – είναι πιο ευχάριστη για εξερεύνηση εκτός της καλοκαιρινής σεζόν.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ