Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες
Καλά Νέα

Στην κορυφή του Έβερεστ Έλληνες ορειβάτες

Η ελληνική αποστολή είχε στόχο να κατακτήσει την κορυφή και τελικά την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ανέβηκε στο Έβερεστ με επιτυχία. Μετά από 13 χρόνια από την τελευταία Ελληνική αποστολή, η ομάδα με αρχηγό τον Αντώνη Συκάρη, έναν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες και τον Μάικ Ευμορφίδη συνιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της COCO-MAT, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών Αθήνας, τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ευμορφίδης και Συκάρης έγιναν ο 10ος και ο 11ος Έλληνας που ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ.

Η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου και με σύμμαχο τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 Μαΐου. Οι ορειβάτες είχαν ένα μικρό «παράθυρο» 2 ημερών για να προσεγγίσουν την κορυφή και μόνο μερικές ώρες για την τελική ανάβαση στα 8.848μ.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, ο Αντώνης Συκάρης και ο Μάικ Ευμορφίδης ανέβασαν την πολυπόθητη φωτογραφία στην κορυφή του κόσμου.

«Ξεκινήσαμε με ένα πολυετές όνειρο, με ένα μεγάλο στόχο. Να κατακτήσουμε, να ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη. Στο Everest με τα 8.850 m που ανήκει στην μεγαλοπρεπέστερη και ομορφότερη οροσειρά του κόσμου, τα Ιμαλάια. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την αγάπη σας. Μας βοηθήσατε αληθινά πάρα πολύ. Είμαστε περήφανοι για σας, για μας, για την Ελλάδα μας, για όλους μας. Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα δικαιωθούν».

Οι πρώτες αναβάσεις στο Έβερεστ από Έλληνες ορειβάτες έγιναν το 2004: από τη νότια πλευρά στις 16-5-2004: Γ. Βουτυρόπουλος, Α. Αντωνόπουλος, Μ. Στύλλας, Π. Κοτρωνάρος, Π. Τσιαντός και στις 17-5-2004: Ν. Μαγγίτσης. Από τη βόρεια πλευρά στις 18-5-2004: Γ. Τσιάνος, Γ. Αργύρης, Κ. Αποστολόπουλος.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ