Νέος Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών
Καλά Νέα

Νέος Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών

Ο Πέτρος Κοφινάς, επί του παρόντος καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας Fischell στο University of Maryland, διορίστηκε ως επόμενος Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών. Μέχρι τώρα διατελούσε ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας των Σχολικών Υποθέσεων και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Ανωτάτη Σχολή Μηχανικών Α. James Clark, όπου υπηρετεί επίσης ως Λειτουργός Διαιτησίας και Διαφορετικότητας για τη Σχολή Clark.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω στο Τμήμα Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών”, δήλωσε ο Δρ Κοφινάς. “Ανυπομονώ να διατελέσω ως πρόεδρος του Τμήματος, εκτιμώ την υποστήριξη των μελών του Τμήματος και καλωσορίζω κάθε ανατροφοδότηση. Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τη συλλογική κουλτούρα και την εξαιρετική δουλειά του Dr. Sheryl Ehrman και να συμβάλουμε στη διατήρηση της αριστείας στο τμήμα. “

Ο Δρ Κοφίνας έλαβε Bachelor και Master στη Χημική Μηχανική από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), και Ph.D. στην Επιστήμη και Μηχανική των Υλικών από το MIT το 1994 στο διεπιστημονικό Πρόγραμμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών (PPST). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του MIT για 2 χρόνια πριν από την προσχώρησή του στο Πανεπιστήμιο του Maryland το 1996.

Ο Δρ Κοφινάς έχει γράψει πάνω από 80 άρθρα και έχει δώσει πάνω από 40 ομιλίες για το έργο του στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη.Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο UMD, ο Κοφινάς έλαβε το βραβείο CAREER από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Οι σημερινοί ερευνητικοί του στόχοι είναι ο χαρακτηρισμός και η επεξεργασία σύνθετων αρχιτεκτονικών πολυμερών που χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία τεχνολογιών και συσκευών που κυμαίνονται από την αποθήκευση ενέργειας έως τις ιατρικές συσκευές. Τα σημερινά ερευνητικά προβλήματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον περιλαμβάνουν: λειτουργικά πολυμερή φυγοκεντρίσματος ως χειρουργικά στεγανοποιητικά μέσα, βιοαισθητήρες για την ανίχνευση παθογόνων παραγόντων, διαγνωστικά σημεία της περίθαλψης, συμπαγείς, μη εύφλεκτοι πολυμερείς ηλεκτρολύτες για μπαταρίες ιόντων λιθίου και λειτουργικά μαγνητοηλεκτρικά πολυμερή νανοσύνθετα για εύκαμπτες κεραίες.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ