Μια ελληνική θεατρική ομάδα στο φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στη Σικελία
Καλά Νέα

Μια ελληνική θεατρική ομάδα στο φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στη Σικελία

H Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ειρήνης Ευαγγελάτου εκπροσωπεί την Ελλάδα με το έργο «Ευμενίδες» του Αισχύλου στο 23ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων στη Σικελία. Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών διοργανώνει κάθε χρόνο έναν κύκλο επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων με έργα από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο. Φέτος στο πλαίσιο του 53ου κύκλου παραστάσεων αρχαίου δράματος διοργανώνεται για 23η φορά το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων», από τις 7 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου.  Το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων» δίνει το βήμα σε 98 ομάδες και σε 3000 νέους ηθοποιούς να καταπιαστούν με κάποιο έργο του αρχαίου ελληνικού δραματολογίου.

Το Φεστιβάλ 2017, με τον Roberto Andò καλλιτεχνικό διευθυντή θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαΐου μέχρι 25 Ιουνίου. Παρουσιάζονται οι τραγωδίες Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Marco Baliani και Φοίνισσες του Ευριπίδη από τον Valerio Binasco ενώ από τις 29 Ιουνίου – 9 Ιουλίου, η κωμωδία Βάτραχοι του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Giorgio Barberio Corsetti.

Το Λύκειο “Πλάτων” του Palazzolo Acreide και η Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης θα ανοίξουν την εικοστή τρίτη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ κλασικού θεάτρου για νέους.

Το 2012 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ναύπακτο, με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη και κέρδισε τιμητική διάκριση, όπως επίσης και το 2013 όταν προσκλήθηκε λόγω της τιμητικής διάκρισης να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και παρουσίασε την «Λυσσιστράτη» του Αριστοφάνη.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ