Ομογενής σεφ στη NY Post για τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας
Καλά Νέα

Ομογενής σεφ στη NY Post για τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας

Η εφημερίδα New York Post κάνει ένα αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα και διατροφή με αφορμή το νέο βιβλίο του ομογενή σεφ Μιχάλη Ψιλάκη.  Ο τίτλος του άρθρου είναι “Γιατί το ελληνικό φαγητό μπορεί να είναι το μυστικό στο να χάσετε βάρος”.

«Δεν μπορώ να είμαι ο άνθρωπος που πίνει χυμό από καρότο», αναφέρει ο ομογενής σεφ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης διάφορων ελληνικών εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου του «Κέφι» στο Upper West Side και του «MP Taverna». «Αν μου πεις πως πρέπει να ξυπνήσω το πρωί και πιω ένα shake με πρωτεΐνη, δεν θέλω να το κάνω. Θέλω να φάω ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο με λεμόνι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» πρόσθεσε ο κ. Ψιλάκης.

Αυτά είναι όσα περιγράφει στο νέο του βιβλίο «Ζούμε για να τρώμε: Μαγειρεύοντας με τον Μεσογειακό τρόπο» (Live to Eat: Cooking the Mediterranean Way). Το βιβλίο είναι βασισμένο στις αρχές της Μεσογειακής διατροφής και προάγει έναν τρόπο ζωής που είναι ιδανικός για όσους, όπως ο σεφ, δεν μπορούν να ακολουθήσουν υγιεινά γεύματα που δεν είναι νόστιμα και απολαυστικά.

«Η Μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτη συστατικά που όλοι γνωρίζουν και είναι εύκολα προσβάσιμα» δήλωσε ο κ. Ψιλάκης στη NY Post.

«Τα γεύματα είναι πολύ νόστιμα και η προετοιμασία τους είναι σχετικά απλή» πρόσθεσε. Δίνοντας έμφαση στα λαχανικά, τα ψάρια και τις έντονες γεύσεις.

«Σας προκαλώ να φάτε την τονοσαλάτα που είναι στο βιβλίο με ψωμί επτά αλέσεων, με σάλτσα με αγγούρι και γιαούρτι αντί για μαγιονέζα και να πείτε ότι δεν είναι ακόμη καλύτερη από τον λιωμένο τόνο που κανονικά θα τρώγατε έξω», λέει ο Ψιλάκης, ο οποίος ζει με την σύζυγό του Άννα και τους γιους του, Γαβριήλ και Ζαχαρία, στο Γκάρνεν Σίτι της Νέας Υόρκης.

Παρόλο που ο Ψιλάκης μεγάλωσε σε μια οικογένεια Ελλήνων μεταναστών στο Λονγκ Αϊλαντ και σερβίρει πάντα ελαιόλαδο και ψάρι στα ελληνικά πιάτα των εστιατορίων του, ο ίδιος δηλώνει πως η διατροφή του συχνά διαφέρει από την Μεσογειακή δίαιτα.

«Υπάρχει μια παρανόηση αναφορικά με τους σεφ και πολλοί θεωρούν πως συνεχώς τρώμε το φαγητό που μαγειρεύουμε. Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα», ανέφερε ο ομογενής σεφ, ο οποίος πάλευε να χάσει βάρος καθώς ήταν «εθισμένος» με το φαγητό επί δεκαετίες.

Όταν έκλεισε τα 30, ζύγιζε πάνω από 120 κιλά, λόγω της αγάπης του στο παγωτό και την νυχτερινή πίτσα με τη συνοδεία μπύρας. Αλλά, όταν γεννήθηκαν τα παιδιά του συνειδητοποίησε πως έπρεπε να ακολουθήσει μια πιο υγιεινή διατροφή.

«Προσπαθούσα να μαγειρέψω όσο πιο υγιεινά μπορούσα για τα παιδιά μου, αλλά δεν ακολουθούσα τους ίδιους κανόνες για τον εαυτό μου. Ζούσα μια ζωή με διπλά standards», ανέφερε.

Ωστόσο, η χαλαρή δομή της Μεσογειακής διατροφής και η έμφαση που δίνει στην απόλαυση του φαγητού με τους φίλους και την οικογένεια, του επέτρεψε να κατευθυνθεί σε πιο υγιεινές επιλογές. Ακολούθησε για τρεις μήνες το διατροφικό σχέδιο που υπάρχει στο βιβλίο του και συνειδητοποίησε ότι αυτό είχε άμεσες θετικές επιπτώσεις στην απώλεια βάρους. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένει πως με έναν μικρό προγραμματισμό και το μαγείρεμα ευχάριστων συνταγών, θα νιώσει κανείς την απόλαυση αλλά και τη βελτίωση της υγείας του.

Διαβάστε επίσης:

Ένας από τους κορυφαίους σεφ στις ΗΠΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ