Ένα αίνιγμα 7.000 ετών σε μία μοναδική έκθεση
Καλά Νέα

Ένα αίνιγμα 7.000 ετών σε μία μοναδική έκθεση

«Ένα αίνιγμα 7000 χρόνων», ένα ειδώλιο της νεολιθικής εποχής με μορφή πτηνού και κατασκευασμένο από σκληρό γρανίτη είναι το έκθεμα που παρουσιάζει για πρώτη φορά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έντεκα αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται το «αίνιγμα 7000 χρόνων», το οποίο αναδύθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Στις 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και στις 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. official site
    Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed
    reading it, you will be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back sometime soon. I want to encourage you to continue your great job, have a nice weekend!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ