6 Έλληνες νέα μέλη στην Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ
Καλά Νέα

6 Έλληνες νέα μέλη στην Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ

Η Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ επέλεξε 84 νέα μέλη και 22 μέλη από άλλες χώρες, ανάμεσα τους βρίσκονται και 6 Έλληνες επιστήμονες. Τρεις εξ αυτών ζουν στην Αμερική και οι υπόλοιποι στην Ευρώπη. Συνολικά τα μέλη της Ακαδημίας ανέρχονται σε 2281 από τις ΗΠΑ και 249 από το εξωτερικό.

Η επιλογή ενός ερευνητή από την Εθνική Ακαδημία Μηχανικών είναι μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον τομέα των Μηχανικών. Τα μέλη τιμώνται για την προσφορά τους στην έρευνα και την επιμόρφωση αλλά και για τις καινοτομίες, για την ανάπτυξη στους τομείς της τεχνολογίας, κάνοντας μεγάλες προόδους σε παραδοσιακούς τομείς της μηχανικής, ή την ανάπτυξη / υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων στην εκπαίδευση των μηχανικών.

Η επίσημη υποδοχή των νέων μελών θα γίνει στην Ουάσινγκτον στις 8 Οκτωβρίου 2017.

Δείτε ποιοι είναι οι Έλληνες που επελέγησαν:

1.Λεωνίδας Γκίμπας

Ο Λεωνίδας Γκίμπας είναι καθηγητής της πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όπου ηγείται της ομάδας υπολογιστικής γεωμετρίας και είναι μέλος των εργαστηρίων γραφικών υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης. Επελέγη για τη συνδρομή του στις δομές της πληροφορικής, της ανάλυσης αλγορίθμων και της υπολογιστικής γεωμετρίας.

2. Δημήτρης Κατσούλης

Ερευνητής στην Dow Corning Corp. Επελέγη για τις θεμελιακές συνδρομές του στον χαρακτηρισμό και στη δημιουργία καινοφανών ρητινών σιλικόνης, τζελ και ελαστομερών, αλλά και στην κατάλυση για τα οργανοσιλάνια.

3.Ιωάννης Γιαννάς

Ο Ιωάννης Γιαννάς είναι Καθηγητής της Επιστήμης των Πολυμερών και Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Επελέγη για τη ανακάλυψη του πρώτου «τεχνητού δέρματος» από κοινού με τον χειρουργό Δρ. John F. Burke, το οποίο διευκολύνει την αναγέννηση του δέρματος και έσωσε τη ζωή χιλιάδων ασθενών με εγκαύματα.

4.Γιώργος Χατζηιωάννου

Ο Γεώργιος Χατζηϊωάννου είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux και ηγείται στην έρευνα των πολυμερών και των οργανικών ηλεκτρονικών στη Γαλλία. Επελέγη για τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις του και γνώσεις που επιτρέπουν την ανάπτυξη πολυμερών με προηγμένη λειτουργικότητα και απόδοση.

5.Ιωσήφ Σηφάκης

Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της Λωζάνης. Επελέγη για την ανακάλυψη του μοντέλου ελέγχου και για τη συνδρομή του στην ανάπτυξη και επαλήθευση συστημάτων πραγματικού χρόνου.

6.Κωνσταντίνος Βαγενάς

Καθηγητής στο τμήμα Χημικής Τεχνολογίας & Εφαρμοσμένης Φυσικοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επελέγη για τη θεμελιώδη έρευνα στην ηλεκτροχημική τροποποίηση της καταλυτικής δραστηριότητας που οδηγεί στο βιομηχανικό σχεδιασμό και τη χρήση των νέων καταλυτών.

Διαβάστε επίσης:

Ιωσήφ Σηφάκης: Αλλάζει τον κόσμο της Πληροφορικής

Ιωάννης Γιαννάς: Εφηύρε το «τεχνητό δέρμα»

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΜΑΡΙΟΣ

    ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ????


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ