Βράβευση Έλληνα ερευνητή από την Βιοϊατρική Μηχανική Κοινότητα
Καλά Νέα

Βράβευση Έλληνα ερευνητή από την Βιοϊατρική Μηχανική Κοινότητα

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Rice, Αντώνιος Μίκος, επελέγη για το βραβείο Shu Chien Achievement από την Κοινότητα Βιοιατρικής Μηχανικής (BMES) και από τον όμιλο Κυτταρικής και Μοριακής Βιομηχανικής (CMBE).

Ο Αντ. Μίκος είναι καθηγητής Βιομηχανικής και Χημικής και Βιοατομικής Μηχανικής και κάτοχος της έδρας Louis Calder. Επίσης είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοιατρικής Μηχανικής J.W. Cox και Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας για την Μηχανική Ιστών.

Επελέγη λόγω της καινοτόμου έρευνας του στη σύνθεση, την επεξεργασία και την αξιολόγηση των νέων βιοϋλικών για χρήση ως ικριώματα για τη μηχανική ιστών, σαν φορείς για ελεγχόμενη παροχή φαρμάκου, και ως μη-ιικοί φορείς για γονιδιακή θεραπεία. Η έρευνα του έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ορθοπεδικών, οδοντιατρικών, καρδιαγγειακών, νευρολογικών και οφθαλμολογικών βιοϋλικών.

Ο Μίκος είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών, μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής και μέλος της Ακαδημίας Ιατρικής, Μηχανικής και Επιστήμης του Τέξας. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Tissue Engineering and Regenerative Medicine International Society.

Διαβάστε επίσης:

Ερευνά την αναγέννηση και επιδιόρθωση των οστών

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ