5 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης για το 2017
Καλά Νέα

5 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης για το 2017

Το Forbes δημοσίευσε για δεύτερη χρονιά τη λίστα 30 Under 30 για την Ευρώπη. Η λίστα αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε 10 διαφορετικούς τομείς. Συνολικά, παρουσιάζονται 300 νέοι, δηλαδή 30 σε κάθε μία από τις 10 υποκατηγορίες. Τέχνες, Τεχνολογία, Επιστήμη, Διοίκηση, Media, Κοινωνικά δίκτυα, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Βιομηχανία και εμπόριο είναι οι κατηγορίες. Ανάμεσα στους 300 συνολικά νέους που ξεχώρισε το έγκριτο περιοδικό, βρίσκονται και 5 Έλληνες.

Δείτε ποιοι είναι οι 5 Έλληνες:

Πέτρος Ψύλλος – Τεχνολογία

Ο Ελληνο-Πολωνός σχεδιαστής ηλεκτρονικών και ειδικός στην πληροφορική γεννήθηκε στη Χίο. Ανέπτυξε τεχνολογία που επιτρέπει στους τυφλούς να ερμηνεύουν το περιβάλλον τους μέσω ηχητικών μηνυμάτων. Μετά τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Bialystok, δημιούργησε μια συσκευή, την οποία ονόμασε “ΜΑΤΙΑ”. Η συσκευή έχει 14 αισθητήρες και μπορεί να την φορέσει κάποιος είτε στη μέση ή στον αυχένα. Ουσιαστικά περιγράφει το περιβάλλον με λέξεις και μουσική μέσα από ένα smartphone.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Διοίκηση

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το 2013 ίδρυσε τη Διατλαντική Συμμαχία Νέων και ήταν ένας εκ των ιδρυτών της BrainGain, μιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο να κρατήσει τους ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα.

Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, Χρήστος Παναγιώτου – Κοινωνικοί επιχειρηματίες

Το 2012, οι 3 Έλληνες επιχειρηματίες ίδρυσαν την GloVo, μια διεθνή πλατφόρμα εθελοντών, η οποία συνδέει τους εθελοντές με τις εκδηλώσεις. Το 2016 συνέπραξαν με την Volunteer4Greece στη δημιουργία του Ethelon, μια ΜΚΟ που έχει ως σκοπό να κάνει τον εθελοντισμό πιο εύκολο στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

5 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης για το 2016

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ