4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στον κόσμο για το 2017
Καλά Νέα

4 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στον κόσμο για το 2017

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την λίστα «30 under 30» για το 2017. Η λίστα έχει 20 κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν 30 νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι διακρίνονται στο συγκεκριμένο τομέα. Οι 20 κατηγορίες είναι: Τέχνη-Στυλ, Καταναλωτική τεχνολογία, Κατασκευαστική βιομηχανία, Οικονομία, Μουσική, Αθλήματα, Παιδεία, Media, Hollywood, Παιχνίδια, Venture capital, Retail, Επιχειρηματική τεχνολογία, Φαγητο-Ποτό, Κοινωνικά Δίκτυα, Marketing- διαφήμιση, Υγεία, Ενέργεια, Επιστήμη, Νομική. 4 Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα σε 2 διαφορετικές κατηγορίες.

Δείτε ποιοι είναι οι 4 ελληνικής καταγωγής νέοι που ξεχώρισαν:

1. Χριστίνα Καραπατάκη – Τομέας Ενέργειας

Η Χριστίνα Καραπατάκη κάνει επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων για λογαριασμό της Schlumberger, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχει δώσει 9 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση 10 εταιρειών. Η τρέχουσα εστίαση της είναι στην εύρεση νέων τεχνολογιών, σε πολλούς τομείς και κλάδους, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν για να εξυπηρετήσουν τις εφαρμογές κοιτασμάτων πετρελαίου.

2.Αρθρούρος Σουριτζίδης – Τομέας Ενέργειας

Το 2010, ο Αρθούρος Σουριτζίδης εντάχθηκε σε μια μικρή εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών. Βοήθησε στην αύξηση των εσόδων στα 100 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε το 50% της επιχείρησης, την οποία μαζί με τους συνεργάτες του μετονόμασαν σε Momentum Solar. Ο πατέρας του Πέτρος κατάγεται από την Ελευσίνα.

3.Γιάννης Μελάς – Κυριαζής – Τομέας Venture Capital

Ο Γιάννης Μελάς-Κυριαζής εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Stanford το 2012 για να γίνει ένας από τους πρώτους εργαζόμενους στην εταιρεία StartX, όπου συνίδρυσε και διηύθυνε το Stanford-StartX Fund. Μετά, εισήλθε και στην Spark Capital τον Μάιο του 2014.

4.Στιβ Ανάστος – Τομέας Venture Capital

Ο Στιβ Ανάστος εισήλθε στην εταιρεία Bain Capital Ventures το 2014 και εργάστηκε στον κλάδο από τη στιγμή που αποφοίτησε το 2011.

Διαβάστε επίσης:

5 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους της Ευρώπης για το 2017

3 Έλληνες στους πιο επιτυχημένους νέους στον κόσμο

Μία Ελληνίδα στους κορυφαίους νέους των Media παγκοσμίως

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ