14 Έλληνες στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας
Καλά Νέα

14 Έλληνες στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας

Για μία ακόμη χρονιά το Lloyd’s  δημοσίευσε τη λίστα με το Top 100 των ισχυρότερων παραγόντων στην παγκόσμια ναυτιλία και όπως κάθε χρόνο δίνουν το παρόν Έλληνες εφοπλιστές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Xu Lirong από την κινέζικη Cosco. Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης.

Δείτε τους 14 Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα:

1.Γιάννης Αγγελικούσης στην 7η θέση από 5η πέρσι

angelicoussis

Είναι ο ισχυρότερος εκ των Ελλήνων εφοπλιστών. Η Angelicoussis Shipping Group αντανακλά την επιχειρηματική προσωπικότητα του Γιάννη Αγγελικούση. Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει μια σταθερά σημαντική παρουσία σε κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

2.Γιώργος Προκοπίου στην 12η θέση από την 18η πέρσι

procopiou

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες τάνκερ στον κόσμο. Ο κ. Προκοπίου άντεξε την ύφεση που είχε ο κλάδος και τώρα η εταιρεία του τώρα αποκομίζει τα κέρδη της εμπιστοσύνης που έδειξε ο ίδιος στον κλάδο.

3.Αγγελική Φράγκου της Navios στην 19η θέση από 16η πέρσι

frangou

Η επιχειρησιακή αξία του Navios Group αγγίζει τα 5,5 δις δολάρια.

4.Γιώργος Οικονόμου στην 20η θέση από 17η πέρσι

economou

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου βρίσκει πιο ενθουσιώδη την ενασχόληση του με την τέχνη, αλλά ο Έλληνας επιχειρηματίας δείχνει πραγματική επαγγελματική ηθική.

5. Πέτρος Γ. Λιβανός, στην 23η θέση από την 21η πέρσι

livanos

6. Πέτρος Παππάς στην 35η θέση από την 31η πέρσι

pappas

Ο Πέτρος Παππάς είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην ελληνική ναυτιλία.

7. Νικόλας Τσάκος ανέβηκε στην 42η θέση από 45 πέρσι

tsakos

Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.

8.Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 50η θέση από 52η πέρσι

konstantakopoulos

Διευθύνει τον ναυτιλιακό βραχίονα των οικογενειακών επιχειρήσεων και διοικεί τον όμιλο Costamare με μαεστρία και τον αναπτύσσει συνεχώς ακόμη και την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

9. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην 53η θέση από την 48η θέση πέρσι

veniamis

Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για τρίτη συνεχή φορά, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει από τον κόσμο του εφοπλισμού. Ο Θ. Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών και σε ηλικία μόλις 27 ετών ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., η οποία σήμερα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

10.Πέτρος Γεωργιόπουλος βρίσκεται στην 60η θέση από την 47η το 2015

georgiopoulos

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Πέτρο Γεωργιόπουλο να ξεχωρίζει στην εφοπλιστική δυναστεία είναι ότι εφαρμόζει ψυχρή και υπολογιστική τακτική.

11. Ευάγγελος Μαρινάκης ανέβηκε στην 61η θέση από την 65η το 2015

marinakis

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. από το Μάρτιο του 2005.

12. Γιάννης Πλατσιδάκης βρίσκεται στην 81η θέση

platsidakis

13.Σίμος Παληός στην 95η θέση από την 88η πέρσι

palios

Ο Σίμος Παντελής Παληός γεννήθηκε στη Χίο. Οι ρίζες του κρατούν από τρεις μεγάλες παλιές χιώτικες εφοπλιστικές οικογένειες με παράδοση αιώνων στη Ναυτιλία, τις οικογένειες Παληού, Κολάκη και Μαργαρώνη. Το 1969 απέκτησε το πρώτο του πλοίο με το όνομα «ΣΕΜΙΡΑ» και το 1972 ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης πλοίων Diana Shipping Services SA και το 1999 την Diana Shipping Inc., της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

14.Πόλυς Χατζηιωάννου στην 96η θέση

polys-hajioannou

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηιωάννου εισέρχεται στη λίστα και οφείλεται στο γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον των μετόχων της εταιρείας του πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ